Θεσσαλονίκη: Αντί για τη σύνταξη που ονειρευόταν του ήρθε «καμπάνα» 4.000 € – «Με μάλωσαν κιόλας»

Το δικό του Γολγοθά περιγράφει ο εικονιζόμενος που προσπαθεί να πάρει σύνταξη στη Θεσσαλονίκη από πέρυσι. Έχει καταθέσει όλα τα χαρτιά, αλλά οι καθυστερήσεις δεν λένε να τελειώσουν…

Το Γολγοθά που ανεβαίνει εδώ και ένα χρόνο, εν αναμονή της σύνταξής του, περιέγραψε στο Mega, ο κ. Αριστόδημος Καραμπάς. «Το 2021 είχα καταθέσει τα χαρτιά μου για να βγω στη σύνταξη. Ο εργατολόγος μου είχε πει να σταματήσω να πληρώνω τη ρύθμιση που είχα στο ΤΕΒΕ. Φέτος 14/06 μου ήρθε σημείωμα από το ΙΚΑ που λέει ότι όταν θα βγει η σύνταξή μου θα πρέπει να μου αφαιρέσουν περίπου 4.000 ευρώ και όχι το ποσό που είχε απομείνει όταν σταμάτησα τη ρύθμιση, που ήταν περίπου 1.800 ευρώ», είπε ο κ. Καραμπάς.

Διαφήμιση

«Τα χρήματα της ρύθμισης τα κατέθετα με πάγια εντολή. Το θέμα είναι ότι μέχρι να βγει η σύνταξη, η οφειλή που έχει σταματήσει να εξυπηρετείται από εμένα τοκίζεται συνεχώς. Θεώρησα σκόπιμο να πάρω το γραφείο του υπουργού Εργασίας. Έχω όλες τις αποδείξεις για τις καταβολές που είχαν γίνει», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Σαν εμένα πρέπει να είναι αρκετές εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι. Τώρα παίρνω έναντι 338 ευρώ και έτσι ζω. Μας τα καταθέτουν 30 του μηνός τα χρήματα αυτά. Φέτος δεν τα κατέθεσαν πριν τα Χριστούγεννα, όπως γίνεται με όλους τους συνταξιούχους, τα κατέθεσαν στις 30 Δεκεμβρίου», είπε ακόμα ο κ. Καραμπάς.

«Την προηγούμενη φορά που βγήκα στο σταθμό σας, με πήρε ένα ανώτερο στέλεχος του ΕΦΚΑ και με μάλωσε κιόλας γιατί βγήκα σε εσάς να ζητήσω βοήθεια», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Καραμπάς.