Θεσσαλονίκη: Πέθανε δύο ώρες μετά τη διακομιδή της στο Ιπποκράτειο η 3χρονη Κατερίνα

«Το κοριτσάκι προσήλθε το Σάββατο διασωληνωμένο και ουσιαστικά σε εμάς παρέμεινε δύο ώρες», λέει στο newsit.gr ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου,  Γιώργος Δόντσιος.

Σύμφωνα με τον κ. Δόντσιο το κοριτσάκι που τις προηγούμενες ημέρες νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου έπαθε ανακοπή. «Αιτία θανάτου αναφέρεται η ανακοπή. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και όλες οι προσπάθειες ώστε να αναταχθεί, κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό και τελικά κατέληξε. Δύο ώρες παρέμεινε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μετά την ανακοπή έγιναν όλες οι προσπάθειες αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα».

Διαφήμιση

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, η σορός της μικρής Κατερίνας μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν στην ανακοπή του κοριτσιού.  «Δυστυχώς είχαμε άσχημη κατάληξη. Το χαρτί με το τι είχε το παιδί όταν ήρθε στο νοσοκομείο μας δεν ξέρω τι έγραφε, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι είχε πολυοργανική ανεπάρκεια. Το πώς εξηγείται αυτό, άλλοι είναι αρμόδιοι να το πουν και άλλοι είναι αρμόδιοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους», λέει ο κύριος Γιώργος Δόντσιος.

Άγγελος Λαμπίδης