Θεσσαλονίκη: Ποδηλατάδα με τον δήμαρχο Κ. Ζέρβα για το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας

Με το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας συναντήθηκε σήμερα (02/11) το μεσημέρι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Η υποδοχή έγινε με… ολλανδικό τρόπο, αφού με αφετηρία την πλατεία Αριστοτέλους το βασιλικό ζεύγος κι ο Δήμαρχος έκαναν ποδηλατάδα κατά μήκος της παραλίας μέχρι τον Λευκό Πύργο.

Στη συζήτηση που είχε με τον Βασιλιά Γουλιέλμο-Αλέξανδρο και τη Βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας ο κ. Ζέρβας τους μίλησε για την ιστορία αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη καθώς και για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της πόλης, λέγοντας μάλιστα ότι «η Θεσσαλονίκη διαθέτει το ιδανικό μέγεθος και τους ιδανικούς ανθρώπους, για να πετύχει».

Διαφήμιση

 

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Δήμου Θεσσαλονίκης για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου και την ενίσχυση της μικροκινητικότητας, ενώ συζήτησε με το βασιλικό ζεύγος για ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό αλλά και για το πώς ο μεγάλος αριθμός φοιτητών που διαθέτει η Θεσσαλονίκη και το υψηλό επίπεδο των πανεπιστημίων της αποδεικνύεται πόλος έλξης για μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Σε ανάμνηση της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ζέρβας προσέφερε στο βασιλικό ζεύγος φιάλες κρασιού -της περίφημης «Γοργόνας»- από τον αστικό αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης: Κ. Ζέρβας: Παγώνουν τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το νέο έτος

Το πάγωμα των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το 2023, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στην κεντρική τοποθέτησή του στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Όπως είπε ο δήμαρχος, η απόφαση αυτή μέσα στο δύσκολο οικονομικά περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί συνολικά για τους δήμους σε ολόκληρη τη χώρα, δεν είναι ούτε εύκολη ούτε αυτονόητη.

«Εντάσσεται στη λογική που υπηρετούμε από την πρώτη ημέρα: πρώτα ο πολίτης, πρώτα ο δημότης, πρώτα η πραγματική οικονομία και οι δουλειές των ανθρώπων», τόνισε ο κ. Ζέρβας, συμπληρώνοντας ότι πέραν των μηδενικών αυξήσεων φέτος και των μειώσεων κατά 5% πέρυσι στα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων, προχωρά και σε σειρά διευκολύνσεων και εκπτώσεων.