Θεσσαλονίκη: Σφοδρή καταιγίδα και χαλάζι – Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Θεσσαλονίκη καθώς η ξαφνική και έντονη βροχόπτωση και το χαλάζι έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα σε ολόκληρη την πόλη.

Σε πολλές περιοχές στη Θεσσαλονίκη έχουν πλημμυρίσει οι δρόμοι και τα αυτοκίνητα έχουν μετατραπεί σε «βάρκες» με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα σε περιοχές όπως η Πολίχνη, η Ευκαρπία, οι Συκιές, Εύοσμος, οι Αμπελόκηποι και το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Διαφήμιση

Στην παρακάτω φωτογραφία από το GRTimes.gr το νερό έφτασε μέχρι τις ζάντες του αυτοκινήτου που βρίσκεται έξω από δημοτικό σχολείο του Ευόσμου μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά.

Την ίδια ώρα σε πολλές περιοχές έχει πέσει χαλάζι με τον κόσμο να προσπαθεί να βρει κάποιο υπόστεγο για να προστατευθεί.

Σύμφωνα με το politic τα προβλήματα είναι ιδιαιτέρως έντονα σε όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης ενώ παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και στα βίντεο από το voria η οδός Λαγκαδά μετατράπηκε σε ποτάμι με τα οχήματα να αδυνατούν να προχωρήσουν στην άνοδο.

Από τη νεροποντή έχουν σημειωθεί και πτώσεις δένδρων, στην περιοχή του δήμου Κορδελιού Ευόσμου όπως και στην οδό Παπαναστασίου στα ανατολικά.

Ήδη από τη στιγμή που ξεκίνησε η νεροποντή η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε αρκετές κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων που έχουν πέσει. Στην οδό Μοναστηρίου έχουν εγκλωβιστεί οχήματα λόγω του μεγάλου όγκου νερού.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και πολίτες στο βίντεο του thes.gr φαίνεται να προσπαθούν να καθαρίσουν τα φρεάτια για να τραβήξουν τα νερά.