Θρίλερ σε πτήση από Αθήνα για Θεσσαλονίκη

Το αεροπλάνο έφτασε πάνω από τη Θεσσαλονίκη, αλλά ο πιλότος δεν κατάφερε να το προσγειώσει με την πρώτη προσπάθεια. Η πτήση θα μείνει αξέχαστη σε όλους, όσοι την έζησαν…

Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες χθεσινής πτήσης από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη, κατά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονταν σε εξέλιξη με χαλάζι και δυνατούς ανέμους. Οι αναταράξεις κατά τη διάρκεια της πτήσης ήταν τρομακτικές, ενώ ο πιλότος κατάφερε να προσγειωθεί με τη δεύτερη προσπάθεια.

Διαφήμιση

Συγκεκριμένα, ο πιλότος δεν κατάφερε να προσγειώσει το αεροσκάφος στην πρώτη του προσπάθεια, με αποτέλεσμα να το ξανανεβάσει αμέσως και να επιχειρήσει εκ νέου μετά από λίγα λεπτά. Τελικά, το αεροσκάφος προσγειώθηκε ομαλά και όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους

Τη σοκαριστική εμπειρία που έζησε τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιποι επιβάτες του αεροπλάνου, περιγράφει η θεατρική παραγωγός, δασκάλα φωνητικής και επιβάτης της εν λόγω πτήσης, Μαρία Στεφάνου, η οποία δεν παρέλειψε ωστόσο να εξάρει τις ικανότητες και τους χειρισμούς του πιλότου αλλά και την ψυχραιμία του πληρώματος του αεροσκάφους που διατήρησε την ψυχραιμία του παρά τις δύσκολες συνθήκες προσγείωσης.

«Είχαμε ακούσει ότι οι καιρικές συνθήκες στη Θεσσαλονίκη ήταν δύσκολες, ωστόσο δεν γνωρίζαμε πόσο άστατος ήταν ο καιρός την ώρα που φτάσαμε. Λίγο πριν την προσγείωση δε, οι αναταράξεις του αεροσκάφους ήταν τέτοιες που δεν πιστεύαμε αυτό που ζούσαμε. Εγώ άρχισα να προσεύχομαι, ενώ κάποιοι από τους συνεπιβάτες μου είπαν ότι δεν έχουν συναντήσει κάτι ανάλογο ούτε σε υπερατλαντικό ταξίδι» σημείωσε η κυρία Στεφάνου.

Προσθέτει δε, ότι «η πρώτη προσπάθεια του πιλότου να προσγειώσει το αεροσκάφος δεν στέφθηκε με επιτυχία, με αποτέλεσμα να το ξανανεβάσει αμέσως και να επιχειρήσει ξανά μετά από λίγα λεπτά. Ευτυχώς, τη δεύτερη φορά η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία, όμως εγώ είχα χάσει ήδη το αίμα μου. Όταν πια σταματήσαμε διαπίστωσα ότι πολλοί συνεπιβάτες είχαν κάνει εμετό, ενώ άλλοι ήταν εμφανώς ταραγμένοι από την εμπειρία» ανέφερε.

«Όλα αυτά τα λέω για να σημειώσω περισσότερο τι μπορεί να σου συμβεί εκεί που δεν το περιμένεις. Ειλικρινά ωστόσο, αν δεν ήταν τόσο άψογος ο πιλότος και τόσο ψύχραιμο το πλήρωμα, τα πράγματα ενδεχομένως να ήταν εντελώς διαφορετικά» κατέληξε στο grtimes.gr, η κυρία Στεφάνου.

Νωρίτερα πάντως, σε ανάρτησή της στο προσωπικό προφίλ που διατηρεί στο διαδίκτυο η θεατρική παραγωγός και δασκάλα φωνητικής σημείωσε: «Επιστρέψαμε μόλις Θεσσαλονίκη. Έβγαλε απαγορευτικό μόλις προσγειωθήκαμε. Το αεροπλάνο μας έκανε δύο προσπάθειες να προσγειωθεί. Αυτό που ζήσαμε είναι από τα άγραφα. Δεν περιγράφω τι έγινε μέσα στο αεροπλάνο από τις αναταράξεις και τον φόβο.

Είχα την αίσθηση ότι δεν θα προσγειωθούμε, ότι θα πέσουμε. Πήγα να ζητήσω βοήθεια, να πάρω θάρρος αλλά όταν είδα ότι δίπλα μου υπήρχε τρόμος, πήρα δύναμη από εμένα και έδωσα δύναμη εκεί που το είχαν ανάγκη. Δεν μου το είχα ούτε για αστεία. Πολλοί από εμάς κοιταχτήκαμε με έκπληξη ότι ζούμε. Πρώτη φορά έκανα την προσευχή μου και ένιωσα ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να μείνω ψύχραιμη και να χρησιμοποιήσω τη δύναμη που έχω».