Τηλεφωνική απάτη: Ο τετραψήφιος «κωδικός» οδήγησε σε κλοπή 25.000 € – Απίστευτα πράγματα στη Λάρισα

Δεν έχει προηγούμενο η τηλεφωνική απάτη στη Λάρισα, με το θύμα να παγιδεύεται και να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Κατάλαβε αργά αυτό που είχε συμβεί…

Χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του λογιστή, επιτήδειος κατάφερε να ξεγελάσει Λαρισαίο και να του “αφαιρέσει” με τηλεφωνική απάτη 25.000 ευρώ από τον λογαριασμό του, με το πρόσχημα ότι θα του έδινε οδηγίες για το πως θα εισπράξει την επιδότηση ενέργειας.

Διαφήμιση

Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε στο υποψήφιο θύμα του, με το πρόσχημα ότι επρόκειτο για τον λογιστή του και τον προέτρεψε να πάει στο ATM της τράπεζας, για να λάβει άμεσα το επίδομα για την ηλεκτρική ενέργεια. Ο Λαριασαίος χωρίς να υποψιαστεί κάτι, πήγε σε ATM και έλαβε τηλεφωνικά οδηγίες από τον “δήθεν λογιστή” του για τη διαδικασία που θα ακολουθούσε για να λάβει την επιδότηση ρεύματος.

Ο απατεώνας προέτρεψε να μεταβεί στη μεταφορά λογαριασμού και να πληκτρολογήσει αριθμούς για να λάβει το επίδομα, που όμως αντιστοιχούσαν σε λογαριασμό κάποιου άλλου. Στη συνέχεια, όταν πήγε στο ποσό, του είπε να πληκτρολογήσει τον κωδικό 4900.

Η διαδικασία επαναλήφθηκε 5 φορές με τον ίδιο κωδικό, με το πρόσχημα ότι κάτι γινόταν λάθος και δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία, όμως επί της ουσίας επρόκειτο για ποσό που μεταφέρθηκε πέντε φορές, δηλαδή κοντά στις 25.000 ευρώ.

Αφού δεν τα κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία, τον κάλεσε να μεταβεί στο λογιστικό γραφείο. Όταν το θύμα πήγε στον λογιστή του, εκείνος δήλωσε άγνοια για το περιστατικό και εκεί κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης που του απέσπασε 25.000 ευρώ. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, για το περιστατικό ενημερώθηκε το οικείο Α.Τ. και σχηματίστηκε δικογραφία.