Το μεγάλο ραντεβού των ΟΤΑ στο Π. Φάληρο, για τις πρότυπες περιβαλλοντικές πολιτικές

Το μεγάλο ραντεβού των ΟΤΑ στο Π. Φάληρο, για τις πρότυπες περιβαλλοντικές πολιτικές- Ο σχεδιασμός και το όραμα του Επιστημονικού Συνεδρίου «Πράσινη Μετάβαση & Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», αλλά και του «2ου Αttica Green Expo», σχετικά με πρότυπες περιβαλλοντικές πολιτικές για Διοίκηση και Οικονομική Διαχείριση, που θα διεξαχθεί τον προσεχή Μάιο (24-27/5/2023), στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο – Tae Kwon Do Παλαιού Φαλήρου, αναπτύχθηκαν σε συνέντευξη Τύπου η οποία φιλοξενήθηκε το πρωί, στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Π. Φαλήρου εκ μέρους των συν-διοργανωτών των εκδηλώσεων: Την Πανελλήνια  Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», τον φορέα επιμόρφωσης στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Forum Training & Consulting», τον φορέα Διοργάνωσης Εκθέσεων «Attica Green Expo» και τον Δήμο Π. Φαλήρου.

Στην συνέντευξη Τύπου – που όπως επισημάνθηκε, ξεχωρίζει για την ποιότητα και την πληρότητα της και στοχεύει στην ανάδειξη και προβολή του ρόλου των ΟΤΑ, αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία  των φορέων της διοργάνωσης, οι οποίοι έχουν  σημαντική προσφορά στην ενημέρωση, την επιμόρφωση και την παροχή τεχνογνωσίας στους αιρετούς και τα στελέχη των ΟΤΑ, με στόχο μια πιο αποτελεσματική Τοπική Αυτοδιοίκηση – έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις εργασίες και τους στόχους του Επιστημονικού Συνεδρίου του προσεχούς Μαΐου.

Διαφήμιση

Οι προσυνεδριακές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στις 24 & 25/5/2023 και το Επιστημονικό Συνέδριο στις 26 & 27/5/23, σε ένα 4ήμερο με παράλληλη δράση εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, προκειμένου οι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με καινοτομίες και καλές πρακτικές στον τομέα της «Πράσινης Οικονομίας».

Υπολογίζεται συμμετοχή από τουλάχιστον 60 Δήμους από όλη την Ελλάδα, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη 5 Υπουργείων, με τους διοργανωτές να εστιάζουν ιδιαιτέρως στην πληροφόρηση, μάθηση και εκπαίδευση των παιδιών, των μαθητών όλων των βαθμίδων και της νέας γενιάς.

Οι διοργανωτές προσβλέπουν με ασφάλεια στην συμμετοχή 10 χιλιάδων παιδιών, τα οποία μέσω των παιχνιδιών, των θεατρικών δράσεων και των δρώμενων που έχουν σχεδιασθεί, θα μυηθούν και θα συνειδητοποιήσουν την αξία της ανακύκλωσης και της περιβαλλοντικής αγωγής

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, στην τοποθέτηση του, περιέγραψε πολιτικές και δράσεις που έχουν αναπτυχθεί από την Δημοτική Αρχή στην κατεύθυνση της «Πράσινης Μετάβασης & Κυκλικής Οικονομίας» και τόνισε «την προσήλωση την δική του αλλά και των συνεργατών του, στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών πράσινης μετάβασης και κυκλικής οικονομίας, οι οποίες όχι μόνο έχουν δρομολογηθεί, αλλά ήδη έχουν αποδώσει και οι οποίες σε μεγάλο βαθμό έχουν γίνει αποδεκτές από την τοπική κοινωνία, με ευρύτερη αναγνώριση σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο».

Στην προσπάθεια που καταβάλλεται και στο έργο που έχει παραχθεί στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, αναφέρθηκε από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Π. Φαλήρου Παναγιώτης Καρούμπαλης ο οποίος συντόνισε και την συνέντευξη Τύπου, περιγράφοντας

«τους κύριους άξονες πολιτικής και σχεδιασμού που έχουν υιοθετηθεί, με στόχο να εγκαταλειφθούν μη βιώσιμα πρότυπα και μοντέλα διαχείρισης της καθημερινότητας, τα οποία είναι προβληματικά, υιοθετώντας πρακτικές, δράσεις και πολιτικές, που θα εξασφαλίζουν  καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους».

Στη συνέντευξη Τύπου τους διοργανωτές εκπροσώπησαν, εξάλλου και τοποθετήθηκαν εμπεριστατωμένα, επί των βασικών ενοτήτων του Επιστημονικού Συνεδρίου «Πράσινη Μετάβαση & Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας  Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκηση «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης, ο Γενικός Διευθυντής του φορέα επιμόρφωσης στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Forum Training & Consulting», Ιωάννης Νικλήτσας και ο Διευθυντής της «Attica Green Expo», Στέφανος Φανουργάκης.