Το Νοσοκομείο Σπάρτης εκπέμπει SOS

Η υποστελέχωση αφήνει εκτεθειμένο το νοσοκομείο

 

Διαχρονικά, τα προβλήματα στην Υγεία είναι αρκετά. Συγκεκριμένα, το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης υστερεί τόσο σε κτηριακές υποδομές όσο και σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό. Τη δεδομένη χρονική στιγμή με την κτηριακή αναβάθμιση να έχει δρομολογηθεί, το Νοσοκομείο μειονεκτεί σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

Διαφήμιση

 

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν λόγο για την έλλειψη απαραίτητου προσωπικού και ιδίως στις εφημερίες. Η Καρδιολογική Κλινική στελεχώνεται τον παρόντα χρόνο από δύο μόνιμους καρδιολόγους, ενώ υπάρχει επιπλέον ενίσχυση στις εφημερίες με ακόμα δύο καρδιολόγους που προέρχονται από το Νοσοκομείο Μολάων. Στην εν λόγω κλινική υπάρχει μια ακόμα κενή θέση, η οποία έχει δημιουργηθεί εξαιτίας διαθεσιμότητας στελέχους. Στην Παιδιατρική Κλινική οι υπηρετούντες είναι τρείς παιδίατροι, ενώ γίνεται λόγος για άμεση στελέχωση από ακόμα δύο ιατρούς για να μπορέσουν να καλυφθούν επαρκώς οι τωρινές ανάγκες. Παρά την επιβάρυνση του προσωπικού που ανταποκρίνεται στις υπάρχουσες ανάγκες, ο κίνδυνος περαιτέρω εξάντλησης μπορεί να προκαλέσει την κόπωση και τις αρρυθμίες των καθηκόντων. Η κ. Εύη Παπαγεωργίου, διοικήτρια του Νοσοκομείου Σπάρτης, επιβεβαιώνει τα δυσχερή προβλήματα των ελλείψεων για τις Κλινικές της Καρδιολογικής και της Παιδιατρικής, ωστόσο παραμένει αισιόδοξη για την αποκατάσταση των κενών του προσωπικού.

 

Για τη συγκεκριμένη περίσταση είναι ενήμερη η Υγειονομική Περιφέρεια η οποία προέβη στην προκήρυξη δύο θέσεων. Μία θέση Επιμελητή στο Νοσοκομείο Μολάων και μία στο Νοσοκομείο Σπάρτης σε βαθμό Διευθυντή. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν οι θέσεις να συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον με επικρατέστερη αυτή του Νοσοκομείου Σπάρτης όπου οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Σειρά έχει η ειδική επιτροπή, όπου θα αξιολογήσει όλες τις αιτήσεις και θα προβεί στην τελικά επιλογή.

 

Το Νοσοκομείο Σπάρτης αποτελεί το Κέντρο Υγείας της λακωνικής πρωτεύουσας και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δεν είναι λογικό σοβαρά περιστατικά να μην μπορούν να διαχειριστούν και να πρέπει ο ασθενής να μεταβεί, είτε στο Νοσοκομείο της Τρίπολης, είτε σε Κεντρικό Νοσοκομείο της Αθήνας. Η κτηριακή αναβάθμιση υπό την αιγίδα της Πρωτοβουλίας Υγείας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, φέρνει την ελπίδα για καλύτερες κτηριακές υποδομές. Ένα νέο σύγχρονο ιατρικό περιβάλλον μπορεί να αποτελέσει τον πόλο έλξης για περισσότερους ιατρούς και νοσηλευτές.