Το σχέδιο Μαξίμου για τις «δύσκολες» περιφέρειες

Το σχέδιο Μαξίμου για τις «δύσκολες» περιφέρειες- Ο Μητσοτάκης το λέει συχνά πυκνά στα στελέχη του – για τόνωση του γαλάζιου ηθικού περισσότερο – ότι «είμαστε για τα δύσκολα». Iσως να το πήραν… τοις μετρητοίς οι επιτελείς του σε Ηρώδου Αττικού και Πειραιώς, κάτι σαν οδηγία δηλαδή, γι’ αυτό και ετοιμάζουν «απόβαση» στις πιο δύσκολες περιοχές.

Hδη από την Πάτρα ο Μητσοτάκης είχε εγκαινιάσει το νέο, προεκλογικό μοντέλο περιοδειών, ενώ στην πρόσφατη σύσκεψη με τους περιφερειάρχες στο Μαξίμου τούς είχε ζητήσει να είναι και εκείνοι επί ποδός ώστε να παρουσιαστεί από ένα «συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο» στην έδρα κάθε Περιφέρειας ως τις κάλπες.

Διαφήμιση

Απαιτούνται συντονισμός και προετοιμασία ημερών άλλωστε για να πραγματοποιηθούν «μικρές ΔΕΘ» ανά την επικράτεια, με παρόντες βεβαίως κάθε φορά τον Πρωθυπουργό και το μισό Υπουργικό Συμβούλιο. Κρατήστε τρεις περιοχές: Ιωάννινα, Κοζάνη, Λάρισα.

Αυτές μπαίνουν στο γαλάζιο ημερολόγιο για τον Ιανουάριο του 2023. Στοχευμένη η επιλογή των προορισμών. Ας πούμε, στα Γιάννενα ο Μητσοτάκης είχε επικρατήσει οριακά (με περίπου μία ποσοστιαία μονάδα) του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στην Κοζάνη και σε άλλες περιοχές της μεταλιγνιτικής εποχής υπάρχει ανησυχία για το Ενεργειακό.

 

in.gr