Τρόμος σε πτήση – Επιβάτης πήγε να μαχαιρώσει αεροσυνοδό και να ανοίξει την έξοδο κινδύνου

Τον απόλυτο τρόμο βίωσαν οι επιβάτες πτήσης της United Airlines από το Λος Άντζελες στη Βοστώνη, όταν ένας επιβάτης σε κατάσταση αμόκ προσπάθησε να μαχαιρώσει αεροσυνοδό και να ανοίξει την είσοδο κινδύνου.

 

Διαφήμιση

Ο επιβάτης ακινητοποιήθηκε από συνεπιβάτες του, που όρμησαν κατά πάνω του.

Ειδικότερα, ο 33χρονος Φρανσίσκο Σεβέρο Τόρες φαίνεται σε βίντεο να επιτίθεται με σπασμένο κουτάλι σε μία αεροσυνοδό στη διάρκεια της πτήσης. Οι επιβάτες επενέβησαν και ακινητοποίησαν τον Τόρες.

Ο κυβερνήτης της πτήσης επικοινώνησε μέσω ασυρμάτου με τον πύργο ελέγχου και ενημέρωσε ότι έξι επιβάτες έπιασαν τον άνδρα και τον συγκρατούν με το βάρος τους, αλλά «δεν ησυχάζει».

Ο Τόρες είπε στην αστυνομία ότι είχε πάει προηγουμένως στην τουαλέτα κι έσπασε στη μέση ένα κουτάλι, για να το χρησιμοποιήσει ως όπλο. Όταν βγήκε από κει, απασφάλισε την έξοδο κινδύνου σκοπεύοντας να πηδήξει από το αεροπλάνο. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι γνώριζε πώς θα πέθαιναν άνθρωποι αν άνοιγε την έξοδο κινδύνου.

Όταν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, ο 33χρονος ισχυρίστηκε ότι νόμιζε πως η αεροσυνοδός προσπαθούσε να τον σκοτώσει κι έτσι αντεπιτέθηκε. Ένας άλλος επιβάτης κατέθεσε ότι ο δράστης από το Λέονμινστερ της Μασαχουσέτης βάδιζε πέρα δώθε μέσα στο αεροπλάνο, προτού αρχίσει το παραλήρημά του.

Ένας ακόμη μάρτυρας πρόσθεσε ότι ο 33χρονος τον είχε ρωτήσει πριν από την απογείωση πού βρισκόταν η έξοδος κινδύνου. Ο δράστης θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστή την Πέμπτη (9/3) και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί πρόστιμο 250.000 δολαρίων και ποινή πενταετούς φυλάκισης με αναστολή έως και ισόβια κάθειρξη.