Τσιρογιάννης: «Μετατρέψαμε ένα αθλητικό γεγονός σε μια τουριστική εμπειρία»

Χρ. Τσιρογιάννης: « Αυτό που έγινε αυτές τις ημέρες στην Κορωνησία δεν έχει
ξαναγίνει ποτέ. Μετατρέψαμε ένα αθλητικό γεγονός σε μια τουριστική εμπειρία για αθλητές και μη, με επίκεντρο την Κορωνησία».

Με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη τη χώρα, ολοκληρώθηκε ο 19ος  Κολυμβητικός Διάπλους Αμβρακικού. Η εκκίνηση δόθηκε στην Βόνιτσα με τερματισμό στην Κορωνησία. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της ευρύτερης περιοχής, που διοργανώνει και εμπλουτίζει κάθε χρόνο με παράλληλες δράσεις ο Δήμος Αρταίων, με στόχο την πανελλήνια προβολή των εναλλακτικών και ποικίλων μορφών αθλητισμού και ψυχαγωγίας που προσφέρει η Άρτα και η ευρύτερη περιοχή της.

Μπροστά σε πλήθος κόσμου, που δεν πτοήθηκαν από τις υψηλές χθεσινές θερμοκρασίες και προτίμησαν την θάλασσα της Κορωνησίας για να κάνουν τις βουτιές τους και να δροσιστούν, έκλεισε η αυλαία μιας άψογης διοργάνωσης, όπου φέτος για πρώτη φορά εκτός του κολυμβητικού Διάπλου του Αμβρακικού των 11 χλμ. που σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών, πραγματοποιήθηκε και κολυμβητικός αγώνας 4,5 χιλιομέτρων, στο πλαίσιο του 1ου Ionian Swimming Challenge με εκκίνηση από το λιμάνι της Σαλαώρας και τερματισμό την Κορωνησία, με αθητές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό και συγκεκριμένα απότην Αγγλία, ενώ για την επόμενη χρονιά η Δημοτική αρχή προσανατολίζεται και στην προσθήκη ακόμη μιας διαδρομής πιο μικρής, αυτής των 2 χιλιομέτρων για το ευρύ κοινό.

Διαφήμιση

Φυσικά δεν έλειψαν και οι εκδηλώσεις με πεζοπορία στα μονοπάτια της Κορωνησίας παρέα με τον Σύλλογο Δρομέων Άρτας, ποδηλατοβόλτα από τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας, beach party και μουσικές επιλογές από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Άρτας Amvrakia Fm 91.9 στην παραλία «Φράχτης» της Κορωνησίας.

Και εναέριο θέαμα

Εντυπωσιακό εναέριο θέαμα προσέφεραν η Αερολέσχη Άρτας και η ομάδα “Escapeflightsports” με τις πτήσεις paramotor και paratrike αντίστοιχα.

Τα μηνύματα ζωής

Στο Κολυμβητικό Διάπλου συμμετείχαν και οι Δημήτρης Αργυρόπουλος και Γιάννης Χατζήμπεης, οι οποίοι πέρασαν μηνύματα ζωής σε όλους μας. Ο Γιάννης Χατζήμπεης είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία, που ολοκλήρωσε τον υπερμαραθώνιο Ironman και έχει βραβευτεί για το ντοκιμαντέρ «Τα όρια μας». Συγκινητική ήταν η συμμετοχή του πρωτεργάτη και εμπνευστή Γιώργου Τσαφούλη, ο οποίος τερμάτισε συγκινημένος, μεταφέροντας “δυνατά” το μήνυμα της διοργάνωσης “ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ”.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Δημήτρης Σφήκας

«Ζήσαμε ένα μαγικό διήμερο με παράλληλες δράσεις με τους φορείς, τους Συλλόγους,εθελοντές, δημότες και αθλητές από κάθε γωνιά της χώρας μας αλλά και από το Εξωτερικό δίπλα μας. Ο 19ος  Διάπλους του Αμβρακικού αποτέλεσε για μια ακόμη χρονιά ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, για την μαγευτική διαδρομή και περιοχή άλλα και την αρτιότητα της εκδήλωσης. Μέσω αυτών των αθλητικών εκδηλώσεων προβάλλουμε την περιοχή μας και ιδιαίτερα την Κορωνησία, που αποτελεί προορισμό για ντόπιους και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα αλλά και την αξία του σεβασμού της με ήπια τουριστική ανάπτυξη», ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δημήτρης Σφήκας.

Ενώ συνέχισε: «Η Δημοτική μας αρχή ευχαριστεί για την συμβολή τους στην διοργάνωση: Την Αερολέσχη Άρτας, την ομάδα “Escapeflightsports”, την ομάδα με τα καγιάκ που συνόδευαν τους κολυμβητές των 4,5 χλμ, την Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ. Άρτας, την Αρτινή Λέσχη Μοτοσυκλέτας, τον Σύλλογο Δρομέων Άρτας, τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορωνησίας, για τα στεφάνια ελιάς για τους αθλητές από τον ιστορικό ελαιώνα του χωριού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Κορωνησιωτών, την Μονάδα Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών Αχελώου και Αμβρακικού Κόλπου (Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ), το Λιμενικό Σώμα, τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Ν. Άρτας, την Ελληνική Αστυνομία, την Δημοτική Αστυνομία, τα Νερά Κωστηλάτα, τα ΜΜΕ για την περιφερειακή και πανελλαδική κάλυψη των γεγονότων, τις Υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων, τους εθελοντές, τους αθλητές που έλαβαν μέρος και όλους όσοι βρέθηκαν στην Κορωνησία και στήριξαν με την παρουσία τους την διοργάνωση».

Τέλος, στην διοργάνωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Φώτης,  οι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού & Παιδείας Δημήτρης Σφήκας, Πολιτικής Προστασίας & Δημοτικής Αστυνομίας Παντελής Κωλέτσος, Οικονομικών και Πολιτισμού Νίκος Λιόντος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Κορωνησίας Απόστολος Πατέντας, και το μέλος της Κοινότητας Αρταίων Αντώνης Καραμπίνας.