Βίντεο ντοκουμέντο: Έτσι «χτυπούσαν» οι πορτοφολάδες στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Βίντεο από τη δράση των πορτοφολάδων του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια των διωκτικών αρχών φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Τα τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είναι Γεωργιανοί συνελήφθησαν από άνδρες του  τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης του Αερολιμένα Αθηνών. Ο ένας από αυτούς ηλικίας 53 ετών είχε αναλάβει να αφαιρεί τα πορτοφόλια των ανύποπτων επιβατών, ενώ οι άλλοι δύο επιτηρούσαν το χώρο. Ταυτόχρονα αναζητούσαν και τις κατάλληλες συνθήκες για να δράσει ο συνεργός τους και σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούσαν τεχνητό συνωστισμό στο σημείο της κλοπής.

Διαφήμιση

Στο οπτικό υλικό που εξασφάλισε το newsit.gr αποτυπώνονται τέσσερα από τα χτύπημα της σπείρας. Τα τρία από αυτά στέφθηκαν με επιτυχία, καθώς το αρπακτικό της συμμορίας κατάφερε να αποσπάσει από τα θύματα το πορτοφόλι του χωρίς να τον αντιληφθούν.

Ο 53χρονος εύσωμος άνδρας πλησίασε τα θύματα όταν αυτά κάθονταν σε κάποια από τα εστιατόρια ή τις καφετέριες του αεροδρομίου. Έβγαζε το σακάκι του, το ακουμπούσε στους ώμους του έτσι ώστε να χρησιμοποιεί τα χέρια μέσα από αυτό για να μην γίνεται αντιληπτός. Παράλληλα χρησιμοποιούσε και ένα μαντήλι για να κρύβει τα δάχτυλα του αλλά και να μην αφήνει αποτυπώματα.

Οι άνδρες του τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης του Αερολιμένα Αθηνών όταν συγκέντρωσαν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες  παρακολούθησαν τους δράστες. Ερεύνησαν τα σπίτια τους, στα οποία εντόπισαν και κατάσχεσαν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και πορτοφόλια.

Μαρίνος Αλειφέρης

Πηγή: newsit.gr