Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί στην παραλία «Καλάμια» από την υπεύθυνη της ακτής στο πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» κ.Δήμητρα Δανιήλ Σκόνδρα, το βιωματικό σεμινάριο στο προσωπικό καθαριότητας του Δήμου Κορινθίων.
Η δράση υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος της Γαλάζιας Σημαίας και της υποχρέωσης που εκπορεύεται από αυτό για την υλοποίηση πέντε συνολικά δραστηριοτήτων για το έτος 2022.
Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από την κ.Δανιήλ – Σκόνδρα για τον σωστό τρόπο καθαριότητας των ακτών και των γύρω περιοχών παραλαμβάνοντας εγχειρίδιο καθαρών ακτών.
Ακολούθησε καθαρισμός της παραλίας
Τους εργαζόμενους ευχαρίστησε για την εργασία και την προσφορά τους στην προσπάθεια του δήμου τόσο στην καθαριότητα των ακτών, όσο και γενικότερα ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο για αρκετή ώρα, συνομιλώντας και με τους εργαζόμενους και με τους πολίτες προκειμένου να έχει ιδία αντίληψη της εικόνας που έχουν για την παραλία και τις ενέργειες του δήμου.
Εγχειρίδιο για καθαρές ακτές
Οι υπηρεσίες που παρέχουν οι καθαριστές είναι σπουδαίας σημασίας, γιατί χωρίς καθαριότητα δεν μπορούν να ζουν οι άνθρωποι, σε οποιαδήποτε επίπεδο είτε αυτό είναι το σπίτι, είτε οι υπηρεσίες είτε το περιβάλλον γενικότερο. Είναι ο σπουδαιότερος κανόνας του πλανήτη.
Βήμα 1ο : Ασφάλεια υγείας
Α. φοράμε τον γιλέκο του Δήμου ώστε να είμαστε αναγνωρίσιμοι.
Β. Φοράμε πάντα γάντια ειδικά και προσέχουμε να μη ερχόμαστε σε επαφή με σύριγγες ή με διάφορα υγρά που δεν γνωρίζουμε την σύνθεσή τους.
Γ. Όταν χρησιμοποιούμε χημικές ουσίες για να καθαρίσουμε κάτι τότε πρέπει να διαβάζουμε λεπτομερώς τις οδηγίες χρήσεις που αναφέρονται στην συσκευασία.
Δ. Δεν ανακατεύουμε ποτέ ουσίες που μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνα αέρια με αποτέλεσμα να έχουμε πρόβλημα. Στην περίπτωση αυτή αν μεταφερθείτε στο νοσοκομείο θα πρέπει να έχετε το δοχείο μαζί σας.
Ε. Κατά την διάρκεια της εργασίας πρέπει να έχετε νερό μαζί σας.
Βήμα 2ο : Καθαριότητα στις παραλίες
Η καθαριότητα σε μια παραλία ή σε μια βραβευμένη ακτή είναι απλή διαδικασία εκτός από τους κάδους που όπως είπαμε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.
– Ξεκινάμε με τον άδειασμα των κάδων με πολύ προσοχή για την υγεία μας. Οι σακούλες πρέπει να είναι οι ενδεδειγμένες για τον κάδο, όχι τεράστιες και ούτε να κρέμονται πολύ έξω από τον κάδο. Προσέχουμε να μη χύνονται υγρά στον πεζόδρομο, γιατί ο πεζόδρομος πρέπει να είναι καθαρός. Η αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται πρωί.
– Συνεχίζουμε με την καθαριότητα της παραλίας μαζεύοντας όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται εκεί. Αυτό γίνεται μόνο στον χώρο που δεν έχει μαγαζιά. Η καθαριότητα γίνεται πολύ καλύτερα και ευκολότερα με τσουγκράνες, χωρίς να έρχεστε σε επαφή με πράγματα που δεν γνωρίζετε.
– Κοιτάζουμε τις ντουζιέρεςΒΉΜΑ αν λειτουργούν και επίσης το πίσω μέρος της ντουζιέρας αν είναι καθαρό και όχι πράσινο.
– Σκουπίζουμε ράμπα και τον διάδρομο των ΑμεΑ γιατί πρέπει να είναι πάντα καθαρά και το καροτσάκι να μπορεί να πάει στην θάλασσα.
– Μία φορά την εβδομάδα καθαρίζουμε με πανί τον πίνακα ανακοινώσεων
– Κάθε δύο εβδομάδες με πανάκι βρεγμένο καθαρίζουμε τις ταμπέλες που βρίσκονται κατά μήκος της ακτής.
Βήμα 3ο : Καθαρισμός πεζοδρόμου
Τα μαγαζιά σκουπίζουν τον πεζόδρομο και τον χώρο γύρω από τo κατάστημα τους.
Τον υπόλοιπο πεζόδρομο τον σκουπίζουμε εμείς