Βόλος: Έλληνας εφοπλιστής για διακοπές με τον γιο του, σε αυτή τη θαλαμηγό που έκρυψε τον ορίζοντα

Ο εφοπλιστής ξεκίνησε τις διακοπές του και η θαλαμηγός του, ήταν αδύνατον να περάσει απαρατήρητη στον Βόλο. Μαζί του βρίσκεται και ο γιος του…

Στιγμές χαλάρωσης και αναψυχής απολαμβάνει στον Βόλο αυτές τις μέρες γνωστός Ελληνας εφοπλιστής. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον Θανάση Λασκαρίδη. Η οικογένειά του είναι πολύ γνωστή για τις δωρεές στο δημόσιο. Μόλις τον Μάρτιο του 2020 χάρισε στο Πολεμικό Ναυτικό πλοίο γενικής υποστήριξης, που ονομάστηκε «Ηρακλής», το οποίο είναι νεότερο σε ηλικία και ισχυρότερο του «Ατλας».

Διαφήμιση

Ο εφοπλιστής βρίσκεται στην πόλη για ολιγοήμερες διακοπές. Είναι μαζί με τον γιο του και μία γυναίκα από προχθές το πρωί, οπότε το υπερπολυτελές γιοτ του έδεσε στο λιμάνι του Βόλου, στο σημείο όπου δένουν τα υδροπτέρυγα. Το γιοτ, με το οποίο ήρθε στον Βόλο από τον Αγιο Κοσμά, μαγνήτιζε τα βλέμματα των Βολιωτών, που έκαναν τη βόλτα τους στην παραλία.

Το πρόγραμμα προβλέπει απόπλου του σκάφους εντός της ημέρας, οπότε το πλήρωμα θα χαράξει πλώρη για τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Το σκάφος, με το οποίο ταξιδεύει, είναι το Zaliv III. Είναι σημαίας Μάλτας και ναυπηγήθηκε το 2011 από το ιταλικό ναυπηγείο Mondomarine. Διαθέτει όλες τις ανέσεις που απαιτούνται για πολυτελή κρουαζιέρα, από μπαρ, τζακούζι, μέχρι και γυμναστήριο. Επίσης, έχει αρκετό χώρο για έως δώδεκα επισκέπτες σε έξι καμπίνες. Το σκάφος έχει πλήρωμα επτά Ελληνες και τέσσερις Φιλιππινέζους.

Ο Ελληνας εφοπλιστής λατρεύει να περνά τις διακοπές του με αυτό το σκάφος, αν και έχει στην κατοχή του ένα τεράστιο πλοίο το οποίο χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο ως ερευνητικό για καθαρισμούς παραλιών. Ο Θανάσης Λασκαρίδης ίδρυσε το Φιλανθρωπικό Ιδρυμα Αθανάσιος Χ. Λασκαρίδης πριν από λίγα χρόνια και η σύζυγός του, Εύη Λάζου, είναι η πρόεδρος. Ο οργανισμός χειρίζεται μια ποικιλία προγραμμάτων που στοχεύουν στην προστασία της θάλασσας εντός και γύρω από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, με αφορμή τον κατάπλου του γιοτ στον Βόλο ειδοποιήθηκαν σχετικώς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, που έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.