Βουλευτής αφήνει τα έδρανα και κατεβαίνει για δήμαρχος-Αυτός είναι!

Και όμως είναι αλήθεια το γεγονός ότι μεγάλος βουλευτής με έργο την έδρα του αφήνει τα βουλευτικά έδρανα και κατεβαίνει για δήμαρχος! Αιτία; Οι κακές του σχέσεις με τον Πρόεδρο του κόμματος που δεν είναι άλλος από τον Νίκο Ανδρουλάκη!

Ο λόγος για τον  Βασίλη Κεγκέρογλου που σύμφωνα με το NeaKriti, θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας στην Κρήτη!

Διαφήμιση

«Το μεγάλο “μπαμ” έρχεται από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και μοναδικό βουλευτή του κόμματος στο νησί, Βασίλη Κεγκέρογλου. Ο κύβος ερρίφθη.

Παρ’ ότι όλες οι μετρήσεις τον δείχνουν πρώτο στις βουλευτικές εκλογές και με διαφορά από τους υπόλοιπους συνυποψηφίους του, ο Βασίλης αδειάζει τους πάντες και ανακοινώνει στις αρχές του επόμενου μήνα σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο Αρκαλοχώρι την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Τι οδήγησε τον Κεγκέρογλου σε αυτή την απόφαση; Ξέρει ότι παρ’ ότι θα εκλεγεί πρώτος και με διαφορά, οι σχέσεις με την νυν ηγεσία του κόμματος είναι κάτω του μηδενός. Ο άνθρωπος που ήταν για χρόνια γραμματέας της Κ.Ο., να περιοριστεί σε έναν ρόλο κατάθεσης αναφορών και ερωτήσεων; Αντίθετα, στο Αρκαλοχώρι που μετά τον καταστρεπτικό σεισμό τα πάντα έχουν πάει πίσω μια πενταετία αλλά υπάρχει και ανοικτή πρόκληση του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου του αεροδρομίου, ο βουλευτής Κεγκέρογλου είναι από τους λίγους που γνωρίζει θεσμικές λειτουργίες, κέντρα λήψης αποφάσεων και πώς να διαχειριστεί μεγάλα θέματα. Σε αυτό δε διαφωνεί κανένας.

Ταυτόχρονα, η υποψηφιότητά του ως δήμαρχος στην περιοχή κλείνει ένα μεγάλο εσωτερικό χάσμα στην περιοχή. Ο πονοκέφαλος, όμως, πια μεταφέρεται στο ΠΑΣΟΚ καθώς η έξοδος του από την βουλευτική κούρσα θα γίνει με συγκεκριμένο πολιτικό σκεπτικό που δεν θα αφήνει και πολλά περιθώρια παρερμηνειών. Απεγκλωβίζει τις υποψηφιότητες κάτω από αυτόν να έχουν δικαίωμα στο όνειρο της εκλογής ως βουλευτές αφού φεύγει το ακλόνητο φαβορί. Απεγκλωβίζει και έτσι κάποιοι που λανσάρονται ως φαβορί, θα πρέπει να επανεξετάσουν το τοπίο αφού το Αρκαλοχώρι δεν είναι πολιτικό πέρασμα για όλους. Ένας, για παράδειγμα, που θα μπορούσε να ευνοηθεί από αυτή την εξέλιξη είναι ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, Παύλος Μπαριτάκης, ή ακόμη και ο Χρήστος Στρατάκης που επίσης έχει περάσματα. Τέλος, ο μεγάλος πονοκέφαλος είναι για τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ καθώς η απαγκίστρωση του Κεγκέρογλου από το ψηφοδέλτιο δεν προσθέτει, αλλά αφαιρεί δυναμική από το ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα ήταν πρώτος και με μεγάλη διαφορά.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βασίλης Κεγκέρογλου έχει ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και φαίνεται να είναι θετικός με την κίνηση αυτή».