«Βούλιαξε» η Μάνη τον Δεκαπενταύγουστο

Κορυφαίος ηπειρωτικός προορισμός διακοπών

 

Διαφήμιση

Έσφυζε από κόσμο η Μάνη το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, αφού η πληρότητα στα καταλύματα άγγιξε το 100%, ενώ η ζήτηση για τυχόν ακυρώσεις ήταν ιδιαίτερα υψηλή.

Η  μεγάλη προσέλευση τόσο των Ελλήνων, όσο και των ξένων τουριστών στις περιοχές της Αν. Μάνης, αλλά και γενικότερα στον νομό Λακωνίας, έδωσαν μεγάλη πνοή στα καταστήματα και την αγορά, αφού τα τελευταία δυο χρόνια οι επιχειρηματίες είδαν τα έσοδά τους να μειώνονται δραματικά λόγω των περιοριστικών μέτρων που είχε επιφέρει η πανδημία. Το σκηνικό της κοσμοσυρροής ήταν αναμενόμενο, βάσει των κρατήσεων που είχαν ξεκινήσει από τις αρχές του καλοκαιριού, γεγονός που δικαίωσε τις προσδοκίες των ξενοδόχων αλλά και των επιχειρηματιών της εστίασης.

Οι περισσότεροι από τους τουρίστες που κατέκλυσαν τη «γη της πέτρας» προέρχονταν από την Ελλάδα, ωστόσο η Μάνη βρέθηκε στις προτιμήσεις τουριστών από τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τις Σκαδιναβικές χώρες.

Επιβλητικοί πέτρινοι πύργοι, ανυπέρβλητα τοπία, φανταστικές παραλίες, μοναδικά ηλιοβασιλέματα, ταβερνάκια πάνω στο κύμα και παραδοσιακά εδέσματα συνθέτουν το σκηνικό της Μάνης, που πλέον κατατάσσεται στους κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα.

 

πηγή : lakonikos.gr