Βρετανία: Στηρίζοντας την Λιζ Τρας έφυγε από τη Ντάουνινγκ Στριτ ο Μπόρις Τζόνσον

Άνοιξε την πόρτα του Νο10 της Ντάουνινκ Στριτ κι έφυγε οριστικά. Μαζί με τη σύζυγό του Κάρι, ο Μπόρις Τζόνσον αποχώρισε από την πρωθυπουργική κατοικία και ετοιμάζεται να παραδώσει και τυπικά τη σκυτάλη στη διάδοχό του, Λιζ Τρας.

Η τελευταία ομιλία του Μπόρις Τζόνσον πριν πάει στη Σκωτία για να υποβάλει την παραίτησή του και στην βασίλισσα Ελισάβετ ήταν μια… ωδή στη στήριξή του προς την Λις Τρας, τη γυναίκα που ήταν υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του και τώρα τον αντικαθιστά στην ηγεσία των Συντηρητικών και της πρωθυπουργίας της χώρας.

Διαφήμιση

«Θα προσφέρω στην κυβέρνηση αυτή την πιο ισχυρή υποστήριξή μου», δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός μπροστά από τη Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Μπόρις Τζόνσον θα βρεθεί αργότερα στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας για να υποβάλει επισήμως την παραίτησή του στη βασίλισσα Ελισάβετ.

«Θα στηρίξω την Λιζ Τρας και την κυβέρνησή της σε κάθε της βήμα», σημείωσε ο Τζόνσον.

Ο Τζόνσον δήλωσε επίσης ότι η διάδοχός του, η Λιζ Τρας, θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τους πολίτες να αντεπεξέλθουν στις ραγδαία αυξανόμενες τιμές της ενέργειας.

«Και γνωρίζω ότι η Λιζ Τρας και αυτή η συμπονετική Συντηρητική κυβέρνηση θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να οδηγήσουμε τους πολίτες στην έξοδο από αυτή την κρίση και αυτή η χώρα θα το αντέξει και θα κερδίσουμε», συνέχισε.

«Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για την οικονομία. Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για τις οικογένειες σε όλη τη χώρα. Μπορούμε να το ξεπεράσουμε και θα το κάνουμε, θα βγούμε από αυτό πιο δυνατοί», κατέληξε.