Ζίτσα: Βαθιά και εκτεταμένα τα τραύματα που έχει το γαϊδουράκι – Θα μεταφερθεί στην Αττική

Σοκ και αποτροπιασμό προκάλεσαν οι εικόνες από το χωριό Ζίτσα, όπου ένα αγροτικό έσερνε γαϊδουράκι. Το ζώο, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Κι.Δι.Ζω Ιωαννίνων, έχει σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα και αναμένεται να μεταφερθεί στην Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κακοποίησης του ζώου συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Ζίτσας, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Οι μόνοι περιοριστικοί όροι που τέθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου από την χώρα και η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα. Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ζήτησε την άμεση παύση του αντιδημάρχου μετά τον βασανισμό του γαϊδάρου, όπως και έγινε.

Διαφήμιση

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κι.Δι.Ζω Ιωαννίνων, με ανάρτησή της αναφέρθηκε στο γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε και αναφέρει πως το ζώο ζει με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα. «Έχει εκτεταμένα και βαθιά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο καθώς και σε όλο τον κορμό και τα άκρα. Ενώ, έχει σοβαρό κάταγμα στο ένα του πόδι» αναφέρει – μεταξύ άλλων – η Ευαγγελία Κρυστάλλη, στο Facebook. Σημειώνει δε ότι το ζώο για όλα αυτά λαμβάνει διπλή αντιβίωση και ότι έχει ζητηθεί να μεταφερθεί στα Μέγαρα Αττικής.

Η ανάρτηση της: 

Αναλυτικά τα όσα γράφει στην ανάρτησή της:

«Ενημέρωση για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα το Σάββατο το απόγευμα στο χωριό Γραμμένο του δήμου Ζίτσας.

Ράγισε η καρδιά μας στη θέα ενός ανήμπορου ζώου ξαπλωμένο στα άχυρα.

Το γαϊδουράκι ζει με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα. Έχει εκτεταμένα και βαθιά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο, καθώς και σε όλο τον κορμό και τα άκρα, και ένα πόδι με άσχημο κάταγμα.
Για όλα αυτά τα τραύματα λαμβάνει διπλή αντιβίωση και παυσίπονα.

Είμαστε σε επικοινωνία με τους γιατρούς για να γίνει το καλύτερο για το άτυχο ζώο..

Επιπλέον δε έχει επιβεβαιωθεί από ιππίατρο πως οι πληγές που έχει στις φωτογραφίες (πληγές /εγκαύματα) όπως και το γαϊδουράκι είναι ίδιες με αυτές του ζώου που σύρθηκε.

Δεύτερον τα σπλάχνα που βρέθηκαν ΔΕΝ έχουν καμία σχέση ούτε με αυτό το γαϊδουράκι ούτε με κανένα ιπποειδες.

Έχει γίνει επιβεβαίωση από κτηνίατρο και ιππιατρο.

Έχει κατατεθεί αίτημα για αφαίρεση και με το καλό το γαϊδουράκι θα μεταφερθεί το συντομότερο δυνατόν στα Μέγαρα Αττικής όπου και θα λάβει όλη την φροντίδα που του αξίζει.

Τέλος επικοινωνήσαμε με ιατροδικαστή και μας ενημέρωσαν πως να πάρουμε δείγμα DNA από τα αίματα στην άσφαλτο και από το γαϊδουράκι για να είμαστε 1000% σίγουροι.

Ευχαριστούμε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για αυτό το πλάσμα!».