Ανατροπή: Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Πικέ

Ανατροπή: Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Πικέ- Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα γνωστοποίησε την απόφασή του μέσω ενός βίντεο 2 λεπτών που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυά του, εξηγώντας ότι ο αγώνας του Σαββάτου (5/11) εναντίον της Αλμερία θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του.

Στο βίντεο ο Ζεράρ Πικέ κάνει μια ανασκόπηση ολόκληρης της ποδοσφαιρικής καριέρας του, από τότε που έφτασε στη La Masía μέχρι σήμερα, που έδωσε μια από τις ειδήσεις της χρονιάς.

Διαφήμιση

«Κούλερς, είμαι ο Ζεράρ. Τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί μιλάνε για μένα. Μέχρι τώρα δεν είπα τίποτα, αλλά τώρα θέλω να είμαι εγώ αυτός που θα μιλήσει για μένα. Ήμουν πάντα οπαδός της Μπαρτσελόνα, όπως πολλοί από εσάς. Μεγάλωσα σε οικογένεια που αγαπούσε το ποδόσφαιρο.
Από πολύ μικρή ηλικία, δεν ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής: ήθελα να γίνω παίκτης της Μπαρτσελόνα.

Τελευταία σκέφτομαι πολύ αυτό το παιδί, λέει ο Πικέ. Για το τι θα σκεφτόταν ο μικρός Ζεράρ αν του έλεγαν ότι όλα του τα όνειρα θα γίνονταν πραγματικότητα. Ότι θα έπαιζε στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, ότι θα κέρδιζε κάθε τρόπαιο, ότι θα γινόταν πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου».

Διαβάστε επίσης: Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι βλέπουν οι άνθρωποι πριν πεθάνουν

Αυτή τη φορά αποκάλυψε ένα στοιχείο που δίνει παρηγοριά σε όσους φοβούνται τον θάνατο. Ισχυρίζεται λοιπόν ότι μπορεί ακόμη και να βοηθήσει να ανακουφιστεί ο φόβος κάποιου να πάει προς το λευκό φως.

Λέγεται όραμα και συμβαίνει λίγο καιρό πριν κάποιος πεθάνει και ενώ βρίσκεται σε πλήρη διαύγεια: οι ασθενείς συνήθως «βλέπουν», «συναντούν» φίλους, συγγενείς ακόμα και κατοικίδια που έχουν πεθάνει.

«Συμβαίνει τις περισσότερες φορές στο τέλος της ζωής τους, αλλά δεν έχουν παραισθήσεις» δήλωσε στο South West News Service. Λέγεται όραμα και συχνά είναι πολύ παρήγορο για το άτομο.

Βοηθάει επίσης πολλούς συγγενείς, που πενθούν, να αισθανθούν καλύτερα για τη διαδικασία θανάτου. Ποτέ δεν είναι τρομακτικό, αν οι ασθενείς φοβούνται είναι πιθανό να βιώνουν παραλήρημα ή παράνοια, όχι όραμα» είπε.

«Οι άνθρωποι δεν μιλάνε πολύ γι΄αυτό, αν και είναι κάτι πολύ συνηθισμένο και πάνω από τους μισούς ασθενείς που έχω φροντίσει το έχουν βιώσει. Είναι φυσιολογικό να φοβάται κάποιος το θάνατο και πολλοί ασθενείς είχαν εκφράσει τέτοιο φόβο. Μετά όμως κάποιος φίλος που είχε πεθάνει ήρθε σε εκείνους και ο φόβος έφυγε» πρόσθεσε.

Το όραμα
Όπως διευκρίνισε η νοσοκόμα το όραμα έρχεται έναν περίπου μήνα πριν κάποιος πεθάνει και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι βρίσκεται σε κάποια ψύχωση ή δημιουργείται από έλλειψη οξυγόνου. Στην πραγματικότητα ο ασθενής που το βιώνει έχει πλήρη επίγνωση του περιβάλλοντος. Πολλές φορές οι άνθρωποι που το έχουν βιώσει αυτό θα πουν «ξέρω ότι ακούγεται τρελό».