Αποκάλυψη για βουλευτή της ΝΔ: Κλήθηκε για εξηγήσεις γιατί ασχολείται με «κόκκινα δάνεια»

Οι καταγγελίες ήρθαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να αναφέρει για βουλευτή της ΝΔ ότι ο Ανδρέας Πάτσης εμφανίζεται ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκ. στην τιμή των 4,3 εκ. και ο κ. Πάτσης κερδοσκοπεί από αυτό
Εξελίξεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας φέρνουν, πιθανώς, οι καταγγελίες για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες με εξαγορά «κόκκινων» δανείων του «γαλάζιου» βουλευτή Ανδρέα Πάτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννης Μπουγάς, αναμένεται να καλέσει τον κ. Πάτση να δώσει εξηγήσεις για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Διαφήμιση

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να υπάρχουν άμεσα εξελίξεις για το μέλλον του βουλευτή.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Οι καταγγελίες ήρθαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να αναφέρει ότι ο Ανδρέας Πάτσης εμφανίζεται ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκ. στην τιμή των 4,3 εκ. και ο κ. Πάτσης κερδοσκοπεί από αυτό.

Σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως «η κυβέρνηση πρέπει κατ’ αρχάς να απαντήσει για τον κ. Πάτση. Έχουμε έναν κυβερνητικό βουλευτή που εμφανίζεται ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκ. στην τιμή των 4,3 εκ. και ο κ. Πάτσης κερδοσκοπεί από αυτό», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «αυτό πέρα από ζητήματα ηθικής, εγείρει και ζητήματα νομιμότητας». «Ζητάμε να συγκληθεί η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να ελεγχθεί και το πόθεν έσχες του συγκεκριμένου βουλευτή»,

Παράλληλα, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «αυτή η υπόθεση έρχεται στον απόηχο της απόφασης του Αρείου Πάγου «που λέει ότι οι servicers -οι εταιρείες διαχείρισης που εκπροσωπούν funds-δεν μπορούν να κάνουν πλειστηριασμούς. Με βάση τα στοιχεία, έχουμε υπερτριπλάσιους πλειστηριασμούς σε σχέση με πέρσι και ούτε 3 στους 100 δεν μπαίνουν στον εξωδικαστικό».

Δριμύ κατηγορώ στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ εξαπέλυσε τη Δευτέρα και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης.

Ο κ. Πάτσης «πλουτίζει από πλειστηριασμούς για δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους», υποστηρίζει ο Στέργιος Καλπάκης, συμπληρώνοντας ότι «δεν πρόκειται μόνο για χυδαία ανηθικότητα αλλά και για καραμπινάτη παρανομία, αφού απαγορεύεται από το νόμο η συμμετοχή βουλευτή σε εταιρία του εξωτερικού».

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει αν «θα συγκαλέσει ο κ. Τασούλας την Επιτροπή Πόθεν Έσχες για να εξετάσει πού βρήκε ο κ. Πάτσης τα 4,3 εκατ. ευρώ; Ο κ. Μητσοτάκης θα επικροτήσει τις μπίζνες του βουλευτή του κρατώντας τον στην ΚΟ της ΝΔ;».

Η καταγγελία Πολάκη
Σε καταγγελία κατά του βουλευτή της ΝΔ και προχώρησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, ο οποίος αποκάλυψε πως ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού αγόρασε «κόκκινα» δάνεια ύψους 62 εκ. ευρώ με μόλις 4,3 εκ. ευρώ».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Αυτό ΔΕΝ είναι κόμμα. Η Λερναία Ύδρα είναι»

Με αυτόν τον τίτλο ο βουλευτής του ΣυΡιζΑ και πρώην υφυπουργός υγείας ξεκινά την αποκάλυψη του, η οποία έχει ως εξής:

Δεν είναι μόνο ο Μαραβέγιας που έλαβε έγκριση για επιχορήγηση 4.200.000€ μέσω εταιρείας με κεφάλαιο 5.000€.
Έτερο μπουμπούκι και λεμονανθος της ΝΔ κάνει εδώ και χρόνια τρελές business με τα δάνεια των τραπεζών!

Πρόκειται για τον βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, ο οποίος:

– Έφτιαξε το 2010 με έναν Κύπριο την εταιρεία ειδικού σκοπού «ΠΛΑΤΩΝ Α.Ε Τιτλοποιήσεων Απαιτήσεων», με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 60.000€

– Αγόρασε το 2011 μέσω της εταιρείας δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς ύψους 62.771.892 ευρώ, αντί συνολικού τιμήματος 4.300.000 ευρώ, τα οποία μάλιστα πληρώθηκαν με τραπεζική κατάθεση στην Πειραιως!!!!

ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ:

1)Η εταιρεία του κου. Πάτση ΔΕΝ έχει δημοσιεύσει ποτέ Ισολογισμούς στο ΓΕΜΗ, ώστε να φαίνονται οι εισροές και εκροές της και άρα η πορεία του χρήματος που διακινεί και διαχειρίζεται!!!!
Γιατί κύριε Πάτση;;;

2) Που και πώς βρήκε η εταιρεία του Πάτση 4 και πλέον εκατομμύρια για να αγοράσει τα δάνεια από την Πειραιώς;

3) Πόσα χρήματα έχει εισπράξει η εταιρεία του Πάτση από τα δάνεια των 63.000.000 € που έχει αγοράσει; Πλειστηριασμούς έχει κάνει ;

4) Στο τελευταίο ΔΣ της εταιρείας του που δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ και έληγε το 2021, ο Πάτσης δεν έχει αντικατασταθεί.!!

ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ,ΗΘΙΚΟ ΕΙΝΑΙ;;;;;; ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΣΤΟ ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΟΠΕΜΤΟ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ;;;;

Σύμφωνα με το νόμο λοιπόν, ο κύριος αυτός παραμένει μέχρι σήμερα στην εταιρεία, μέχρι να δημοσιευτεί κάτι νεότερο. Τυχαίο που δεν έχει δημοσιευτεί;

Κύριε Πάτση θα μιλήσετε ή θα το παίξετε κι εσείς ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ…; Και μην μας πείτε ότι πράξατε νόμιμα (παρά τα τόσα κενά που έχουν οι δημοσιεύσεις της εταιρείας σας). Πείτε μας για το πώς αντιλαμβάνεστε το «ηθικόν» ως βουλευτής. Πείτε μας πόσοι από τους ψηφοφόρους σας στα Γρεβενά (που δεν γνώριζαν την δράση της εταιρείας σας) είναι μέσα στους καταλόγους των δανειοληπτών που αγόραζατε τα δάνειά τους!
Περιμένουμε απαντήσεις από τον Ανδρέα Πάτση και την κυβέρνηση της ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ.
Εν τω μεταξύ, οι δανειολήπτες τρέμουν μήπως χάσουν το σπίτι τους στον πλειστηριασμό! Κάποιοι μάλιστα τον έχουν ψηφίσει κιόλας…