Αρπαγή 6χρονου από την Κηφισιά: Νέα ντοκουμέντα με τον Ράινερ στη Νορβηγία

Ο εξάχρονος Ράινερ που άρπαξε κουκουλοφόρος από την Κηφισιά βρίσκεται στην Νορβηγία την ώρα που έρχονται στο φως νέες φωτογραφίες του παιδιού, ενώ είναι σε εξέλιξη η προκαταρκτική έρευνα της δικαιοσύνης.

Ο μικρός σύμφωνα με τον πατέρα του περνάει καλά στη Νορβηγία με το Star να προβάλει νέα ντοκουμέντα. Ο Ράινερ παίζει σε μια παιδική χαρά της Νορβηγίας μαζί με τον πατέρα του. Τις εικόνες καταγράφει τρίτο πρόσωπο, ενώ ο μικρός δείχνει χαρούμενος πηγαίνοντας από το ένα παιχνίδι στο άλλο.

Διαφήμιση

Πρόκειται για νέα βίντεο αλλά και φωτογραφίες από το παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου που είναι των τελευταίων ωρών. Ο Νορβηγός πατέρας σε αποκλειστική του δήλωση στο Star εξηγεί γιατί άρπαξε τον 6χρονο.

«Το νομικό κενό δύο ετών στην Ελλάδα είναι ξεκάθαρα ότι δεν είναι «πρόχειρο» και σίγουρα δεν είναι προς το συμφέρον οποιονδήποτε απαχθέντων παιδιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να ενεργήσω προς το συμφέρον του παιδιού μου που απήχθη και να το φέρω στο σπίτι σύμφωνα με την αρχή της επιστροφής στη Σύμβαση της Χάγης», δηλώνει με επιστολή του στο Star ο Ρίκι Πέντερσον.

Ξεσπά η μητέρα του Ράινερ: «Μου λείπουν τα πάντα από το παιδί μου»

Την ίδια ώρα, κάθε φορά που μιλάει για το παιδί της η μητέρα του Ράινερ η φωνή της σπάει. Όπως ενημέρωσαν επισήμως οι νορβηγικές αρχές τη χώρα μας, το παιδί είναι στην Νορβηγία και είναι καλά στην υγεία του. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και τα βίντεο που έστειλε ο πατέρας του αγοριού.

Η μητέρα όμως δεν μπορεί να ησυχάσει. «Υπήρξαν πολλοί εξαναγκασμοί, απειλές, όταν χωρίσαμε, χρησιμοποιούσε τον Ράινερ ως όπλο για να με αναγκάζει να κάνω πράγματα, τα οποία τα έχω καταγγείλει στην αστυνομία του Κριστενεσεν», λέει η ίδια.