Μηνύματα SOS από την μεγαλύτερη οικογένεια στην Ελλάδα για το δημογραφικό πρόβλημα

Τον κώδωνα του κινδύνου για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας κρούει ο 39χρονος υπερπολύτεκνος Δαμιανός Παλιάκης με τα 7 παιδιά και τα 78 ανίψια, μέλος της μεγαλύτερης οικογένειας της χώρας.

Με παρέμβασή του σε κομματική εκδήλωση της Ν.Δ στα Μελίσσια, στις 26/5/22, ενώπιον των υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, ο κ. Παλιάκης έθιξε το μείζων θέμα του Δημογραφικού και της υπογεννητικότητας, με αναφορές σε πραγματικά στοιχεία που περιγράφουν την απογοητευτική εικόνα που επικρατεί στην Ελλάδα. Τόνισε, ότι ο πληθυσμός της χώρας μας εκτός από μειωμένος, εμφανίζεται και εξαιρετικά γηρασμένος, καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι γεννήσεις και οι θάνατοι το 2022 αναμένεται να καταγράψουν νέο εθνικό αρνητικό ρεκόρ με αρνητικό ισοζύγιο τις 60 χιλιάδες. Δυστυχώς η ίδια εικόνα επικρατεί και τα τελευταία 13 χρόνια, κάνοντας τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού, να μοιάζει με εθνική γενοκτονία.

Διαφήμιση

Ο υπερπολύτεκνος κ. Παλιάκης έδωσε το παράδειγμα της επετείου της γενοκτονίας των Ποντίων που σφαγιάστηκαν 353 χιλιάδες Έλληνες, λέγοντας ότι κάπου εκεί είναι και το σημερινό νούμερο της μείωσης του ελληνικού πληθυσμού εν καιρώ ειρήνης!

Με αυτά τα δεδομένα, τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα ένα εθνικό σχέδιο στήριξης της οικογένειας για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, δηλώνοντας διατεθειμένος να συνδράμει στη σύνταξη του. Την τελική ευθύνη οφείλουν να έχουν οι πολιτικοί.

Ο κ. Χατζηδάκης παραδέχθηκε ότι η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα υπογεννητικότητας κι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το 2021 μπήκαν στην πρώτη δημοτικού 85 χιλιάδες παιδάκια, ενώ την ίδια στιγμή στο Υπουργείο του οι αιτήσεις για σύνταξη γήρατος αριθμούσαν τις 193.000!

Επίσης από το 2016 μέχρι το 2021, περί το 1.005.000 Έλληνες πολίτες αιτήθηκαν τη συνταξιοδότησή τους. Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι την επόμενη τετραετία, το δημοσιογραφικό θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης, ενώ τόνισε ότι σε καμία περίπτωση, η δημιουργία οικογένειας δεν εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση, αλλά είναι θέμα νοοτροπίας και κουλτούρας.