Ασθενής παίζει σαξόφωνο την ώρα που του αφαιρούν όγκο από τον εγκέφαλο [βίντεο]

Ιταλοί γιατροί πραγματοποίησαν με επιτυχία εγχείρηση εγκεφάλου σε ασθενή που ήταν ξύπνιος και έπαιζε σαξόφωνο.

Ένας 35χρονος ασθενής που νσοηλευόταν στο Διεθνές Νοσοκομείο Paedia της Ρώμης έμεινε ξύπνιος παίζοντας σαξόφωνο, κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης εννέα ωρών για την αφαίρεση όγκου από τον εγκέφαλό του.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι γιατροί είπαν ότι η συναυλία επέτρεψε στους χειρουργούς να προσδιορίσουν τις διαφορετικές λειτουργίες του εγκεφάλου του κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Ο γιατρός που ηγήθηκε της ιατρικής ομάδας, Κριστιάν Μπρούνια, δήλωσε: «Η χειρουργική αφύπνισης μας επιτρέπει να χαρτογραφήσουμε με μεγάλη ακρίβεια τα νευρωνικά δίκτυα που βρίσκονται κάτω από διάφορες λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως το παιχνίδι, η ομιλία, η κίνηση και η μνήμη».

«Στόχος της εγχείρησης αφύπνισης είναι η αφαίρεση όγκων εγκεφάλου ή αγγειακών δυσπλασιών, όπως σπηλαιώδεις όγκοι που βρίσκονται σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου, χωρίς να επηρεάζονται άλλες ζωτικές λειτουργίες του ασθενούς», τόνισε.

Ο ασθενής έπαιζε το θεματικό τραγούδι από την ταινία του 1970 «Love Story» και τον ιταλικό εθνικό ύμνο σε διαφορετικές στιγμές κατά τη διάρκεια της επέμβασης και αργότερα εξήγησε ότι ήταν ήρεμος και δεν φοβήθηκε κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι επέστρεψε στην κανονική ζωή μετά την επέμβαση.

Δείτε το βίντεο με τον ασθενή να παίζει σαξόφωνο