Black Friday: Πότε πέφτει φέτος

Η φετινή Black Friday είναι προγραμματισμένη για τις 25 Νοεμβρίου 2022 και ήδη τα καταστήματα, αν και είναι νωρίς ετοιμάζουν διάφορα events, καθώς η φετινή «Μαύρη Παρασκευή» θα είναι πολύ διαφορετική από πέρσι.

Η περσινή Black Friday ήταν ιδιόμορφη λόγω της πανδημίας η οποία ήταν σε έξαρση, αφού τα καταστήματα λειτουργούσαν με click away.

Διαφήμιση

Φέτος όμως αναμένεται να κυλίσει ομαλά και τα καταστήματα θα λειτουργούν κανονικά ακόμα και αν «κοκκινήσει» λόγω κρουσμάτων κάποια περιοχή.

Αν και είναι νωρίς, τα καταστήματα ήδη κάνουν τον πρώτο τους προγραμματισμό με προσφορές, κυρίως σε είδη τεχνολογίας και ηλεκτρικές συσκευές.

H Black Friday είναι η επομένη των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. Τρεις ημέρες μετά ακολουθεί η Cyber Monday.

Ο δεκάλογος του καταναλωτή
Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξέδωσε πέρυσι τον δεκάλογο της Black Friday με σκοπό την προστασία του καταναλωτικού κοινού. Ο θεσμός της κρύβει κάποιες παγίδες κάνοντας τον καταναλωτή συχνά να βγαίνει με τις αγορές του εκτός προϋπολογισμού.

Black Friday: Δείτε  πώς αποφεύγουμε τις παγίδες

Δείξτε προσοχή στους επίδοξους απατεώνες και στις απατηλές πρακτικές

Η Black Friday αποτελεί ευκαιρία και για τους scammers που εκμεταλλεύονται την επιθυμία των καταναλωτών για πολλές και καλές προσφορές. Ακόμη λοιπόν και αν συναντήσετε όρους όπως «φθηνά», «προσφορά» κλπ, μην θεωρήσετε ότι όντως πρόκειται για μια καλή ευκαιρία. Η εμπειρία έχει δείξει ότι όπου οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλές ή έστω, σημαντικά χαμηλότερες από ό,τι συνήθως, τα αγαθά ενδέχεται να είναι απομιμητικά ή ελαττωματικά. Κάντε την έρευνά σας λίγο καιρό πριν προβείτε στις αγορές σας ώστε να είστε σε θέση να εντοπίσετε τις ψεύτικες προσφορές.

 

Ενώ οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ανανεώνουν συχνά την πολιτική επιστροφών προς όφελος του καταναλωτικού κοινού, οι μικρότερες επιχειρήσεις ενδέχεται να δείξουν μικρότερη ευελιξία. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης του ηλεκτρονικού καταστήματος προτού προβείτε σε αγορά ή ρωτήστε για την πολιτική του καταστήματος, όταν αυτό είναι φυσικό κατάστημα, σε περίπτωση επιστροφής του αγαθού.