Χρηματοδότηση άνω των 5 εκατ. ευρώ για έργα στο Βύρωνα

Χρηματοδότηση άνω των 5 εκατ. ευρώ για έργα στο Βύρωνα- Υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη και την κα Δήμητρα Ασημάκη Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων η  χρηματοδότηση δύο πολύ σημαντικών έργων στο Βύρωνα, μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Το πρώτο έργο, ύψους 4.800.000 € περιλαμβάνει συνολικά 13 υποέργα που προορίζονται να κάνουν το Βύρωνα μια αληθινή «Έξυπνη Πόλη», μεταξύ άλλων έξυπνος οδοφωτισμός, πλήρης ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου για την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση όλων των δημοτών, επίγεια και εναέρια μέσα επιτήρησης των δασικών περιοχών μας με οχήματα 4×4 και drones κ.ά!

Διαφήμιση

Το δεύτερο έργο, ύψους 260.000 €, αφορά στην εκπόνηση μελέτης που θα δρομολογήσει  τη μεγάλη ανάπλαση του Κέντρου της πόλης μας.

9 εκατ. ευρώ για τη μεγάλη ανάπλαση του κέντρου της πόλης

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο προϋπολογισμού άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ,  που αφορά στην ανάπλαση του Κέντρου του Βύρωνα και της περιοχής της Μεταμόρφωσης και περιλαμβάνει: την αισθητική, λειτουργική και βιοκλιματική αναβάθμιση των περιοχών αυτών, την ανάπλαση των πλατειών Μαρτάκη, Σμύρνης (Ηρώο) και Ελευθερίου Βενιζέλου (Αγίου Λαζάρου), ενίσχυση πρασίνου, πράσινες διαδρομές, ποδηλατόδρομους, ανακατασκευή πεζοδρομίων κ.ά.

«Ο Βύρωνας γίνεται έξυπνος και φιλικός σε κατοίκους κι επισκέπτες! Κινούμαστε αποφασιστικά με σχέδιο και πρόγραμμα για το αύριο του Βύρωνα και εξασφαλίζουμε τα χρήματα για να το πετύχουμε», σχολίασε ο Γρηγόρης Κατωπόδης!