Διεγράφη από τη ΝΔ ο Ανδρέας Πάτσης

Εκτός ΝΔ τίθεται ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης μετά τις καταγγελίες ότι εμφανίζεται ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκ. στην τιμή των 4,3 εκ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε σήμερα με νέες καταγγελίες ότι εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές και ζήτησε την αποπομπή του.

Διαφήμιση

Ο κ. Πάτσης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Ιωάννη Μπουγά, αλλά δεν κρίθηκαν επαρκείς. Σύμφωνα με πηγές του κυβερνώντος κόμματος, τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη ΝΔ.

Ο ίδιος προχώρησε νωρίτερα σε δημοσιοποίηση επιστολής του κάνοντας λόγο για συκοφαντίες.

Η επιστολή Πάτση

«Τις τελευταίες μέρες, ο βουλευτήςΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκης έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο ύβρεων και συκοφαντιών σε βάρος μου, ότι δήθεν είμαι ιδιοκτήτης εισπρακτικής εταιρίας και ότι μέσω εταιρίας συμφερόντων μου αγοράζω κόκκινα δάνεια από Τράπεζες στο 1/25 της αξίας τους. Επειδή η αλήθεια είναι μία και μοναδική και καμία σχέση δεν έχει με όσα εν γνώσει του αναληθώς ισχυρίζεται, παραθέτω τα κατωτέρω.

1.Το 1995 υπήρξα εξωτερικός δικηγόρος της Τράπεζας Πειραιώς. Το 1996 η Τράπεζα αποφάσισε να ιδρύσει θυγατρική εταιρία την Multi Collection, με σκοπό την διαχείριση των δανείων της και μόνο. Στην εταιρία αυτή λόγω των γνώσεων και της εμπειρίας μου, μου ζητήθηκε να συμμετάσχω με ποσοστό 42% ενώ το 51% άνηκε στην Τράπεζα η οποία και όρισε 5 στα 7 μέλη του ΔΣ, στελέχη της. Το 2009 με κοινή απόφαση των μετόχων προχωρήσαμε στη λύση και εκκαθάριση της εταιρίας η οποία και έπαυσε κάθε δραστηριότητά της.

2.Το 2010 σε συμφωνία με την τότε διοίκηση της Τράπεζας ίδρυσα την εταιρία ΠΛΑΤΩΝ ΑΕ. Σκοπός της εταιρίας ήταν να αγοράσει από την Τράπεζα αποσβεσθέντα δάνεια. Επρόκειτο για καταναλωτικά δάνεια ετών 1998-2004 για τα οποία η Τράπεζα είχε προβεί σε όλες νόμιμες ενέργειες και δεν είχε καταστεί δυνατή η είσπραξή τους. Σκοπός ήταν να επιχειρήσει η εταιρία τηλεφωνικά να ρυθμιστούν δάνεια όσων το επιθυμούσαν με πολύ μεγάλη έκπτωση επί της οφειλής και να λάβουν στην συνέχεια εξοφλητική απόδειξη από την Τράπεζα. Για την αγορά του δανείου η εταιρία κατέβαλλε στην Τράπεζα το ποσό των 4.3 εκ. από δάνειο το οποίο είχε λάβει. Με τα χρήματα αυτά η εταιρία θα αποπλήρωνε το δάνειο των 4.3 εκ.. Η εταιρία ΠΛΑΤΩΝ δεν εξέδωσε ποτέ καμία δικαστική απόφαση ούτε προχώρησε σε καμία διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης. Στην πραγματικότητα ήταν ένας ενδιάμεσος μηχανισμός μεταξύ οφειλετών και Τράπεζας. Η εταιρία τα τελευταία χρόνια είναι ανεργή. Ο κ. Πολάκης με μισές αλήθειες που ισοδυναμούν με ένα μεγάλο ψέμα προσπάθησε ανεπιτυχώς για μια ακόμα φορά να μειώσει την επαγγελματική και επιχειρηματική μου διαδρομή και να πλήξει την πολιτική μου αξιοπρέπεια και προσωπικότητα. Η οδός της δικαιοσύνης είναι μονόδρομος»