Δήμος Αιγιαλείας: Ράμπες ΑμεΑ τοποθετούνται σε 30 σχολεία

Σε τριάντα σχολεία του Δήμου Αιγιαλείας θα τοποθετηθούν ράμπες ΑμεΑ και ειδικοί χώροι υγιεινής, σε μια αναγκαία παρέμβαση ώστε να αποκτήσουν οι μαθητές ΑμεΑ την ανεμπόδιστη πρόσβαση που δικαιούνται στις σχολικές μονάδες.
Ένα απαραίτητο έργο, για την προσβασιμότητα σε ΑμεΑ σε σχολεία της Αιγιάλειας, δρομολογήθηκε με την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Αιγιαλείας».

Ειδικότερα, τριάντα συνολικά σχολεία σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες της Αιγιάλειας θα αποκτήσουν ράμπες πρόσβασης για ΑΜΕΑ αλλά και ειδικούς χώρους υγιεινής (wc). Στόχος του έργου είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, η βελτίωση των συνθηκών παραμονής και διαβίωσής τους στις σχολικές μονάδες και η διευκόλυνση του διδάσκοντος προσωπικού κατά την πραγματοποίηση του έργου τους.

Διαφήμιση

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που το έργο αυτό προχωρά και θα ολοκληρωθεί σύντομα, αφού θα επιτρέψει να έχουν πρόσβαση στα σχολεία όλοι οι μαθητές, όλοι οι εκπαιδευτικοί, όλοι οι επισκέπτες» δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Το έργο χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών «Φιλόδημος ΙΙ» και από δημοτικούς πόρους, ενώ η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι 6 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία.

Διαβάστε επίσης: Θλίψη: Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Ζερβός

Τη θλιβερή είδηση γνωστοποίησε ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook- Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο Ηλίας Ζερβός.

Τη θλιβερή είδηση γνωστοποίησε ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο ηθοποιός ήταν ιδίαιτερα αγαπητός καθώς πρωταγωνίστησε σε τηλεοπτικές σειρές που μεγάλωσαν ολόκληρες γενιές όπως το «Κωνσταντίνου και Ελένης» αλλά και στο «Άκρως Οικογενειακόν».