Ο Δήμος Αλίμου στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων κοινωνικών δράσεων, προσφέρει σε όλα τα παιδιά του Δήμου, ηλικίας από 3 μέχρι 13 χρόνων, τη δυνατότητα για ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ, σε συνεργασία με το επιστημονικό κέντρο «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ», το οποίο προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του και δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στον Δήμο Αλίμου.
Ο στόχος του ελέγχου είναι να εντοπιστούν έγκαιρα δυσκολίες προφορικού και γραπτού λόγου (δυσκολίες άρθρωσης, έκφρασης, λεξιλόγιο, ανάγνωση, γραφή) με σκοπό είτε την αποκατάσταση, πριν από την εισαγωγή των παιδιών στο Δημοτικό σχολείο, είτε τη βελτίωση των σχολικών επιδόσεων όσων παιδιών φοιτούν ήδη.
Δήμος Αλίμου: Από πού γίνεται η αξιολόγηση
Οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων, αλλά και οι ίδιοι οι γονείς που αναγνωρίζουν την ανάγκη του παιδιού τους, μπορούν να τηλεφωνήσουν και να ζητήσουν τον δωρεάν έλεγχο, κατόπιν ραντεβού, στο τηλέφωνο 210 9938840.
Η αξιολόγηση γίνεται από την επιστημονική ομάδα του κέντρου «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ», στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αλίμου, Λεωφ. Ιωνίας 96.
Τηλέφωνο για ραντεβού : 210 9938840 (καθημερινά 2-9μ.μ.)
Επιπλέον να θυμίσουμε ότι στην οδό Ελ. Βενιζέλου (μπροστά από το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ), στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Κλούβα) στο Άνω Καλαμάκι ο Δήμος Αλίμου σε συνεργασία με την Skip τοποθέτησαν μία «Κοινωνική Ντουλάπα». Εκεί οι πολίτες μπορούν να ρίχνουν ρούχα που δεν χρειάζονται, αντί να τα πετούν στους κάδους απορριμμάτων επιβαρύνοντας το περιβάλλον.
Η βιομηχανία ρούχων κατατάσσεται σήμερα ως η 2η πιο ρυπογόνος στον κόσμο. Κατά την παραγωγή των ρούχων απελευθερώνονται τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, ενώ κάθε χρόνο περίπου 9.000.000 τόνοι ρούχων καταλήγουν σε χωματερές, προκαλώντας επιπλέον σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση.
Τα ρούχα αυτά, αντί να γίνουν απορρίμματα, θα μπορούσαν να έχουν μια καλύτερη τύχη, ωφελώντας ταυτόχρονα τον πλανήτη μας. Έτσι, όσα ρούχα καταλήγουν στην Κοινωνική Ντουλάπα, είτε γιατί δεν μας κάνουν, είτε γιατί δεν τα χρειαζόμαστε, συλλέγονται, πλένονται και καθαρά και ξεδιαλεγμένα διατίθενται σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη ή δίδονται προς επαναξιοποίηση. Πρόκειται για μια σύγχρονη και αποτελεσματική εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας (επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση), που αποτελεί μία από τις βασικές αρχές για τη βιωσιμότητα του πλανήτη.