Δήμος Αθηναίων: Μπορεί η Αχτσιόγλου να «χτυπήσει» τον Μπακογιάννη;

Δήμος Αθηναίων: Μπορεί η Αχτσιόγλου να «χτυπήσει» τον Μπακογιάννη; Το ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων μπας και καταφέρει να «χτυπήσει» τον ιδιαίτερα ενεργό νυν δήμαρχο της πόλης, Κώστα Μπακογιάννη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα είναι αυτός που το ψάχνει ιδιαίτερα ενώ ακούει και το περιβάλλον του προκειμένου να ακολουθήσει τη σωστή επιλογή.

Διαφήμιση

Αυτό που επιθυμεί το κόμμα της Κουμουνδούρου είναι νέα πρόσωπα, ενώ τα ονόματα που άρχισαν πάλι να συζητούνται στους διαδρόμους του κόμματος είναι αυτά της Εφης Αχτσιόγλου και του Νάσου Ηλιόπουλου.

Ο δεύτερος, λόγω του ότι το δοκίμασε στις προηγούμενες εκλογές χωρίς αποτέλεσμα, δεν φαντάζει φαβορί, αλλά η κ. Αχτσιόγλου, όπως σχολιάζουν στην Κουμουνδούρου, «συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά της νεότητας, της αναγνωρισιμότητας και της κομματικότητας». Παρ’ όλα αυτά, η μεν Αχτσιόγλου ετοιμάζεται να διεκδικήσει έδρα στη Δυτική Αττική, πράγμα που σημαίνει ότι, αν αρνηθεί να συζητήσει την ιδέα,  ο Τσίπρας θα πρέπει να στραφεί αλλού και ο δήμος Αθηναίων θα είναι… αμφιβόλου!

Υπόθεση βιασμού 12χρονης: Φέρουν ευθύνη Αυτοδιοικητικοί;

Η τραγική υπόθεση του Κολωνού υπήρξε το βασικό σημείο αναφοράς και συζήτησης μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας τη Δευτέρα.
Απαντώντας στις αιχμές περί ολιγωρίας από πλευράς του δήμου στην υπόθεση του Κολωνού, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Κάποιοι συνάδελφοι έπεσαν στην παγίδα του να ξεπλύνουν τις διαχρονικές ευθύνες του κεντρικού κράτους, περιορίζοντας τη συζήτηση στην αυτοδιοίκηση και στοχοποιώντας τον δήμο Αθηναίων».
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, σημείωσε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι αυξάνεται η φτώχεια στις γειτονιές της Αθήνας και άρα θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση για το «τι κάνουμε ως δήμος στα ζητήματα της φτώχειας και ποια είναι η στρατηγική μας – γιατί αυτό που έγινε στον Κολωνό είναι ένα τεράστιο ‘καμπανάκι’ για το τι συμβαίνει σε οικογένειες οι οποίες είναι ευάλωτες, τι συμβαίνει όταν λειτουργούν ελλειμματικά οι κοινωνικές υπηρεσίες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, γιατί η συγκεκριμένη υπόθεση είχε ένα βάθος χρόνου», και εκτίμησε ότι οι αποκαλύψεις απαιτούν έναν ανασχεδιασμό της κατεύθυνσης του δήμου.