Δήμος Κέρκυρας: Πάταξη της εμπορίας απομιμητικών προϊόντων

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, με το Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας με σκοπό τις από κοινού δράσεις πάταξης της εμπορίας απομιμητικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ECP8: European Network Authenticities, η Δήμαρχος  Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, Παναγιώτη Κανελλόπουλο.

Διαφήμιση

Σκοπός του μνημονίου συνεργασίας είναι η πάταξη της εμπορίας απομιμητικών προϊόντων και  προϊόντων παραποίησης, που βλάπτουν την αγορά,  καθώς και προστασία της Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Η Κέρκυρα αποτελεί την τρίτη πόλη της Ελλάδας που υπογράφει  μνημόνιο συνεργασίας  με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, με σκοπό την ανάδειξή της σε «Αυθεντική Πόλη», που στηρίζει και προωθεί την αξία του αυθεντικού, υλοποιώντας δράσεις ευαισθητοποίησης των δημοτών, των μαθητών, των φοιτητών καθώς και των επισκεπτών του νησιού, σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει η παραποίηση των εμπορευμάτων και υπηρεσιών.

Στην υλοποίηση του έργου συνδράμουν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας.