Δήμος Νέας Ιωνίας: Μεγάλη επιτυχία στην εκδήλωση για την Ψυχική Υγεία

Με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον, για ένα από τα επίκαιρα και σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ψυχική Υγεία & Ζωή» στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου από πολίτες που ενημερώθηκαν εκτενώς για ένα φαινόμενο του οποίου τα περιστατικά λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις στη χώρα μας.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου χαιρετίζοντας την εκδήλωση επεσήμανε ότι ο Δήμος Νέας Ιωνίας μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας Φύλων πραγματοποιεί μια σειρά δράσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο πλήττει το πιο σημαντικό κύτταρο της κοινωνίας, της οικογένειας.

Διαφήμιση

Οι εκλεκτοί ομιλητές, εκ των οποίων η Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Ψυχίατρος, Διδάκτωρ ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνοαμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης Γιώργος Καραμπουτάκης και η Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ., Κοινωνιολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ Τμ. Επικοινωνίας & ΜΜΕ ΕΚΠΑ Ιωάννα Ροτζιώκου ανέπτυξαν το σοβαρό θέμα, παρουσίασαν συγκλονιστικά σχετικά με την έξαρση του φαινομένου τα τελευταία χρόνια, καθώς επίσης έδωσαν κατευθύνσεις σχετικά με την ενθάρρυνση των κακοποιημένα ατόμων να λύσουν τη σιωπή τους.

Η υφυπουργός Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη μιλώντας στην εκδήλωση ανέφερε το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την καταπολέμηση της ενδο-οικογενειακής και συντροφικής βίας, καθώς και επεσήμανε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί σήμερα μια κοινωνική μάστιγα. Αναφερόμενη στους παράγοντες που την επιβάρυναν είπε ότι κατά την περίοδο της πανδημίας συνέβαλε τόσο η εργασιακή ανασφάλεια, το οικονομικό άγχος καθώς και η απομόνωση από τον εργασιακό χώρο με την τηλεργασία που όλα μαζί επιβάρυναν σημαντικά την ψυχική υγεία.

Ακολούθως, ο Γιώργος Καραμπουτάκης παρουσίασε στοιχεία για τις ψυχολογικές επιπτώσεις των θυμάτων ενδοοικογενειακής και εμφυλης βίας, ενώ η Ιωάννα Ροτζιώκου αναφέρθηκε στον ρόλο της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και στις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας από την Ελληνική Αστυνομία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής Ιωάννης Κατσαγκόλης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Αταλάντη Μιχελογιαννάκη, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αγγελική Σακαλόγλου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνης Καρβουνιάρης, η Δημοτική Σύμβουλος Αναστασία Αγγελακοπούλου, η Δημοτική Σύμβουλος Χριστίνα Παπαηλιοπούλου, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ Γεωργία Μπίμη, εκπρόσωποι πολιτιστικών – αθλητικών σωματείων και τοπικών οργανώσεων, καθώς και πλήθος κόσμου.