Δήμος Σιντικής: «Δεν ευθύνονται τα Ιαματικά Λουτρά για τον θάνατο των δύο ανθρώπων»

Μυστήριο συνεχίζει να αποτελεί ο θάνατος ηληκιωμένου ζευγαριού που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, μέσα σε ιδιωτικό χώρο στα Ιαματικά Λουτρά Σιδηρόκαστρου Σερρών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ζευγάρι (72 ετών ο άντρας και 70 ετών η γυναίκα) ήταν η τρίτη φορά, σε διάστημα δύο ημερών, που επισκέπτονταν τα Λουτρά για να απολαύσουν το ζεστό νερό. Μάλιστα, το γεγονός ότι το πρωί της ίδιας ημέρας είχαν βρεθεί ξανά στο ίδιο τζακούζι, δείχνει ότι ήταν εξοικειωμένοι με τα Λουτρά και τη χρήση τους.

Διαφήμιση

Το ηλικιωμένο ζευγάρι εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και χωρίς να φέρει στο σώμα του οποιοδήποτε τραύμα, όταν ολοκληρώθηκε ο προβλεπόμενος χρόνος χρήσης του συγκεκριμένου δωματίου και εκείνοι δεν αποχώρησαν. Τότε η εργαζόμενη στα Λουτρά έσπευσε για να βεβαιωθεί ότι όλα είναι εντάξει και ήρθε αντιμέτωπη με το μακάβριο θέαμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος και η σύζυγός του εντοπίστηκαν μπρούμητα πεσμένοι μέσα στο τζακούζι και άμεσα σήμανε «συναγερμός» και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και η αστυνομία.

«Δεν ευθύνονται τα Λουτρά για τον θάνατο των δύο ανθρώπων»

Για ένα πρωτοφανές γεγονός έκανε λόγο μιλώντας στο protothema.gr, ο δήμαρχος Σιντικής, Φώτης Δομουχτσίδης, τονίζοντας ότι όσον αφορά τη λειτουργία των Λουτρών «όλα είναι εντάξει, ήρθαν εμπειρογνώμονες και η εξέταση που έγινε δείχνει ότι τα πάντα λειτουργούν τέλεια».

«Το ζευγάρι ήταν μέσα σε ιδιωτικό τζακούζι και ήταν η τρίτη φορά που επισκέπτονταν τα Λουτρά, μέσα σε δύο ημέρες. Καθυστέρησαν να βγουν όταν τελείωσε ο χρόνος που είχαν νοικιάσει και όταν μπήκε το προσωπικό τους βρήκε μαζί μέσα στην πισίνα. Το δωμάτιο ήταν ιδιωτικό, ούτε φώναξαν, ούτε πάτησαν το κουμπί», αναφέρει ο δήμαρχος, ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται τα Λουτρά για τον θάνατο των ανθρώπων και ότι όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά, ακόμα και αυτό της δηλητηρίασης, χωρίς να σχετίζεται με τις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Δοχμουτζίδη, τα Ιαματικά Λουτρά του Σιδηροκάστρου που μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο και μετά από πολλούς προβλεπόμενους ελέγχους έλαβαν το χρυσό αστέρι του ΕΟΤ, έχουν ενιαία παροχή νερού σε όλα τα δωμάτια των εγκαταστάσεων και την στιγμή της τραγωδίας ήταν σχεδόν πλήρη από επισκέπτες.

«Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της αστυνομίας και των εμπειρογνώμων έχει ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία των Λουτρών για λόγους ασφαλείας. Αναμένουμε τα αποτελέσματα», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Σιντικής.