Ενδοοικογενειακή βία: Τρία αδέρφια έκρυψαν τη μητέρα τους στη φοιτική εστία του Πανεπιστημίου Πατρών

Η ενδοοικογενειακή βία συνεχίζει να προβληματίζει την αστυνομία, με τις καταγγελίες να είναι αλλεπάλληλες. Σε αυτή την περίπτωση πρωταγωνίστρια ήταν μια μητέρα στην Πάτρα…

Η μητέρα ζήτησε τη βοήθεια των τριών παιδιών της, που σπουδάζουν στην Πάτρα και εκείνα την έσωσαν από τα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της. Την φιλοξένησαν στη φοιτική εστία, της έδωσαν ασφαλές καταφύγιο και ουσιαστικά την έσωσαν από τα χειρότερα. Ο άνθρωπος που φοβόταν είχε έρθει στην πόλη από το νησί που έμενε και προσπαθούσε να την εντοπίσει.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, η γυναίκα είναι μητέρα τριών φοιτητών που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών και οι τρεις φοιτητές αναγκάστηκαν να φιλοξενήσουν. Ουσιαστικά να κρύψουν την μητέρα από τον πατέρα τους, ο οποίος ήρθε από το νησί για να εντοπίσει και να συναντήσει την σύζυγό του.

Οι φοιτητές μάλιστα έκρυψαν την μητέρα τους, στην εστία του Πανεπιστημίου, ενώ ήταν τέτοια η μανία του άντρα να την εντοπίσει που έμαθε ότι είχε πονόδοντο και απευθύνθηκε μέχρι και σε οδοντίατρο της Πάτρας (την οποία γνώριζε) για να ρωτήσει αν η γυναίκα του πήγε εκεί.

Η εν διαστάσει σύζυγος έχει ήδη υποβάλει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του και σύμφωνα με πληροφορίες του flamis.gr, μέχρι και χθες δεν είχε δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Τα τρία αδέλφια ετοιμάζονται να γίνουν λαμπροί επιστήμονες, όμως παράλληλα αναγκάστηκαν να βιώσουν και αυτή την κατάσταση. Το χειρίστηκαν όμως έξυπνα και τελικά προστάτευσαν την αγαπημένη τους μητέρα.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγγέλθηκαν στη γραμμή «SOS 15900» τους πρώτους επτά μήνες του 2022, σε μία περίοδο που το φαινόμενο των γυναικοκτονιών είναι σε έξαρση, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους μέχρι και τον Ιούλιο, οι κλήσεις στην τηλεφωνική γραμμή «SOS 15900» για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ανήλθαν σε 2.090, ενώ, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μόνο τους τελευταίους δύο μήνες, δηλαδή τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, έγιναν 708 κλήσεις.

Σχεδόν όλες οι κλήσεις που έγιναν αφορούσαν σε κακοποίηση γυναικών από τους συζύγους ή τους συντρόφους τους. Τις περισσότερες φορές μάλιστα (σε ποσοστό περίπου 70%), οι καταγγελίες έγιναν από τις ίδιες τις κακοποιημένες γυναίκες, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις έγιναν από τρίτα πρόσωπα, όπως συγγενείς ή φίλους και γείτονες.

Οσον αφορά στο είδος της κακοποίησης, πρώτη στη λίστα είναι η σωματική, ενώ ακολουθεί η ψυχολογική, η λεκτική και, τέλος, η οικονομική.