Πώς θα καταλάβετε αν ένα κουτάβι είναι επικίνδυνο για υιοθεσία – Το απλό και εύκολο κόλπο

    Μια ειδικός σε θέματα συμπεριφορά σκύλων μοιράστηκε μέσα από ένα βίντεο στο TikTok ένα απλό τεστ που κάνει για να μάθει εάν ένα κουτάβι είναι ασφαλές για να δοθεί για υιοθεσία. Το μόνο που χρειάστηκε είναι ένα ραβδί και ένα μπολ με φαγητό.

    Η επαγγελματίας εκπαιδεύτρια σκύλων Gia Savocchi, από τη Νέας Υόρκη, μοιράστηκε το γρήγορο και αποτελεσματικό τεστ σε ένα βίντεο, όπου φαίνεται να βάζει ένα μπολ με φαγητό μπροστά σε δύο διαφορετικά σκυλιά για να παρατηρήσει πώς αντιδρούν όταν αυτό αφαιρείται.

    Διαφήμιση

    Στο βίντεο, χρησιμοποίησε ένα «ψεύτικο χέρι» στην άκρη ενός ραβδιού το οποίο προσπαθεί να «πάρει» το μπολ με το φαγητό από τα σκυλιά.

    «Αυτό που μας λέει η συγκεκριμένη δοκιμή είναι εάν ένας σκύλος είναι πιθανό να κάνει σοβαρή ζημιά στο σπίτι» εξηγεί η ειδικός στην αρχή του βίντεο.

    Όταν προσπαθεί να τραβήξει το μπολ με το φαγητό μακριά από το πρώτο σκυλί με το ψεύτικο «χέρι», εκείνος επιτίθεται γρήγορα, δαγκώνοντας το ραβδί, πριν επιστρέψει στο φαγητό του.

    «Αυτό είναι ένα επικίνδυνο σκυλί», εξήγησε στη λεζάντα. «Αν κάποιος προσπαθούσε να του πάρει χαρτομάντιλο, πιθανότατα θα του προκαλούσε σοβαρή ζημιά».

    Στη συνέχεια δείχνει τη συμπεριφορά ενός άλλου σκύλου που είναι ασφαλής για υιοθεσία, κάνοντας το ίδιο τεστ σε διαφορετικό κουτάβι, το οποίο δεν αντέδρασε καθόλου όταν το ψεύτικο χέρι πλησίασε το φαγητό μπροστά του.
    @thinkingcanine #dogbehavior #dogtrainer #dogaggression #dogsofttiktok #shelterdog #pitbull #pitbullsoftiktok ♬ original sound – thinkingcanine

    Εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από το τεστ της, η Savocchi σημείωσε ότι είναι «σημαντικό» να καθορίσουμε πώς θα αντιδράσει ένας σκύλος όταν του αφαιρέσουν ένα αντικείμενο, επειδή το πιθανότερο είναι ότι αυτό είναι κάτι που θα βιώνει τακτικά στο νέο του σπίτι.