Επίσκεψη μαθητών Χαλανδρίου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, υποδέχτηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου  30 μαθητές – μαθήτριες  και εκπαιδευτικό προσωπικό από το 3ο Γυμνάσιο  Χαλανδρίου το οποίο πραγματοποιεί  εκπαιδευτική εκδρομή στην Λέσβο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Λέσβου Πανάγου Κουφέλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Απόστολου Αλατζά.

Αυτό είναι το τρίτο σχολείο από την Αθήνα που επισκέπτεται την Λέσβο, μετά τα Λύκεια Χαλανδρίου και Πεντέλης που πραγματοποίησαν τις μαθητικές τους εκδρομές στο νησί την περασμένη εβδομάδα, ενώ στην Λέσβο βρίσκεται και το Λύκειο Νέου Ψυχικού το οποίο επίσης αύριο θα επισκεφτεί την Περιφέρεια.

Διαφήμιση

Οι επισκέψεις αυτές είναι το αποτέλεσμα της δράσης της Τουριστικής Προβολής και της προσέλκυσης επισκεπτών και  ανάπτυξης Μαθητικού Τουρισμού, την οποία ξεκίνησε η Περιφερειακή Αρχή τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν είχαν προσκληθεί και επισκεφτεί την Λέσβο με έξοδα της Περιφέρειας 39 Εκπαιδευτικοί από διάφορες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας. Οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν σε Μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους, αξιοθέατα θρησκευτικού και Πολιτισμικού ενδιαφέροντος, και οι μαθητικές εκδρομές  θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Ο Περιφερειάρχης καλωσόρισε τους μαθητές, προσφέροντας τους αναμνηστικά δώρα, αναφέρθηκε στην ιστορία και στις ομορφιές του νησιού, προτρέποντας τους να μεταδώσουν τις εμπειρίες τους από το ταξίδι αυτό και να το ξανά επισκεφτούν και προσωπικά με τις οικογένειες τους.