Έρχεται η επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης

Πιστώνεται άμεσα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών η επιστροφή του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο κίνησης για αγροτική χρήση.

Όπως δηλώνει ο Γ. Γεωργαντάς : Στηρίζοντας τον Έλληνα αγρότη στηρίζουμε την ελληνική κοινωνία

Η απόφαση που συνυπέγραψαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιος Πιτσιλής, σχετικά με τα κριτήρια που θα ισχύσουν για την επιστροφή του ΕΦΚ, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (4485/24-8-2022/ Τεύχος Β΄) και άμεσα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των αγροτών τα ποσά που δικαιούνται. Τα κριτήρια στηρίζονται στην ΚΥΑ ΔΕΦΚΦ Α 1141582/ΕΞ2016/29.9.2016 των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΦΕΚ Β’3155/2016).

Διαφήμιση

Σύμφωνα με την απόφαση δικαιούχοι είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες – φυσικά πρόσωπα, που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως την 15η Ιουλίου 2022 και έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για τα έτη 2021 και 2022. Όπως προβλέπει η απόφαση, το ποσό που δικαιούται κάθε αγρότης θα πιστωθεί άμεσα στον τραπεζικό του λογαριασμό, χωρίς να απαιτείται η υποβολή οποιουδήποτε δικαιολογητικού.

πηγή : flynews.gr