Ν. Κρητικός «Προχωράμε με σχέδιο ενάντια στην ενεργιακή κρίση»

Για την απόφαση της κυβέρνησης να λάβει νέα μέτρα στήριξης, όσον αφορά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Σεπτέμβριο, ενημέρωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο στηρίζει με επιδοτήσεις 1,9 δισ. ευρώ νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέναντι στην πρωτοφανή ενεργειακή κρίση, απορροφώντας το 94% της αύξησης για όλους τους οικιακούς καταναλωτές, σχεδόν το 100% για τους δικαιούχους ΚΟΤ, το 89% για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για παροχή ισχύος μέχρι 35 KVa  και το 90% για τους αγρότες.

Παράλληλα, δημιουργούμε έναν μηχανισμό αντιστάθμισης κινδύνου, ο οποίος θα τροφοδοτείται από ένα νέο αποθεματικό λογαριασμό, θωρακίζοντας τους καταναλωτές από μελλοντικές ενεργειακές κρίσεις.

Διαφήμιση

Επιπλέον, προχωρούμε σε εξορθολογισμό των χρεώσεων ΥΚΩ, μειώνοντας έως και 70% την επιβάρυνση σε οικιακά τιμολόγια που έχουν αυξημένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους καταναλωτές για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η ενεργειακή κρίση.»

Για τις παραπάνω εξαγγελίες ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός δήλωσε: «Προχωράμε με στοχευμένες παρεμβάσεις και ενισχύσεις. Και για τον μήνα Σεπτέμβριο θα απορροφηθεί το συντριπτικό ποσό αύξησης, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να συνεχίσουν κανονικά τη δραστηριότητά τους, χωρίς δυσβάστακτες επιβαρύνσεις. Αυτό σε συνδυασμό με την ενεργειακή επάρκεια, που έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους ενεργειακούς φορείς, δίνουν ελπίδα ότι θα περάσουμε τον σκόπελο της ενεργειακής κρίσης με μικρότερες δυσκολίες απ’ ότι προβλεπόταν στην αρχή. Προχωράμε με σχέδιο».

 

πηγή : lakonikos.gr