Ετοιμάζει νέα υβριδική επίθεση στον Έβρο ο Ερντογάν; Σε αυξημένη επιφυλακή οι Ελληνικές αρχές

Έντονη είναι η ανησυχία για το ενδεχόμενο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιχειρήσει νέα υβριδική επίθεση στον Έβρο, εργαλειοποιώντας για άλλη μία φορά κατατρεγμένους ανθρώπους.

Το τελευταίο διάστημα στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία υπάρχει αυξημένη κινητικότητα… Είναι χαρακτηριστικό ότι καταγράφεται οργανωμένη άφιξη με πούλμαν στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα. παράνομων μεταναστών, υπό την ανοχή των τουρκικών αρχών.

Διαφήμιση

Θεοδωρικάκος: «900 αποτροπές παράνομης εισόδου κάθε ημέρα»

Οι δυνάμεις στην περιοχή είναι σε αυξημένη επιφυλακή… Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο καθημερινά αποτρέπεται η είσοδος 900 παράνομων μεταναστών στη χώρα μας.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, αν δεν υπήρχαν τα αυξημένα μέτρα στα σύνορα , τους τελευταίους μήνες θα είχαν φτάσει στην Ελλάδα – άρα και στην Ευρώπη, δεδομένου ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκά σύνορα –  ακόμα και 100.000 παράνομοι μετανάστες.

Ποια σημεία δέχονται αυξημένη πίεση;

Αυξημένη είναι η πίεση κυρίως στην Ορεστιάδα…

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας εκεί εντοπίζεται η μεγαλύτερη αύξηση, σε ποσοστό 125%. Συνολικά κατηγορήθηκαν 1.130 μετανάστες για παράνομη είσοδο στη χώρα έναντι 502 πέρυσι.

Μεγάλη είναι η πίεση και στο Τυχερό, τα Λάβαρα κ.α.… Από το σημείο που τελειώνει ο φράκτης, από την περιοχή των Φερρών δηλαδή ως και τα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, η μεταναστευτική πίεση είναι αυξημένη. Την προσπάθεια τους να εισέλθουν στη χώρα βοηθά και το γεγονός ότι την καλοκαιρινή περίοδο πέφτει η στάθμη του ποταμού στον Έβρο.

«Θωρακίσαμε τα σύνορά μας και καθημερινά αποτρέπουμε την είσοδο 900 παράνομων μεταναστών στην χώρα μας. Τα σχέδια των γειτόνων μας για εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων πέφτουν σε  τείχος» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θειοδωρικάκος, μιλώντας σε εκδήλωση στο Παλαιό Φαληρο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμόδιων πηγών, η μεταναστευτική πίεση του τελευταίου διαστήματος στα χερσαία σύνορα  δεν είναι άσχετη με τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν ότι σχεδιάζει να στείλει στην Ελλάδα 1 εκατ. μετανάστες που ζουν στην Τουρκία (κυρίως Σύριους, κ.α.).

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση κάποιων να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη φέρεται να παίζει και η τραγική οικονομική κατάσταση στην Τουρκία.