Eurovision 2022: «Ο ήλιος έγινε ουράνιο τόξο του θανάτου» – Το φιάσκο με τη σκηνή και οι αντιδράσεις

Την ώρα που οι απανταχού θαυμαστές της μουσικής – και όχι μόνο – περιμένουν με ανυπομονησία τη Eurovision 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας, τα προβλήματα ξεκίνησαν ήδη από τις πρόβες, σε σχέση με τη σκηνή της διοργάνωσης, κάτι που τελικά κατέληξε σε φιάσκο.

Το φιάσκο έχει να κάνει με τον «κινητικό ήλιο» της σκηνής της ιταλικής Eurovision 2022. Πιο συγκεκριμένα, η σκηνή που θα εμφανιστούν οι χώρες είχε ονομαστεί ως «ο ήλιος μέσα μας», όμως τώρα αυτός ο ήλιος θα παραμείνει ακίνητος επειδή χάλασε και «δεν υπάρχει χρόνος να το φτιάξουμε», σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Rai και EBU.

Διαφήμιση

«Από φωτεινός ήλιος κατέληξε σε ουράνιο τόξο του θανάτου», γράφουν οι χρήστες των social media, κατακρίνοντας τις προετοιμασίες για τη διοργάνωση της φετινής Eurovision, αφού ο «ήλιος» καλύπτει το κέντρο της υπόλοιπης σκηνής, με αποτέλεσμα να κρύβονται γραφικά και να χαλάει η σκηνική παρουσία που είχαν σχεδιάσει πολλές χώρες.

Το πρόβλημα παραμένει, παρά τις προσπάθειες των συμμετοχών να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες της σκηνής. Γιατί, όχι μόνο δεν κινείται ο «ήλιος» αλλά φαίνεται κιόλας να έχει καεί, με αποτέλεσμα να δουλεύουν μόνο οι ξεχωριστοί προβολείς που είχαν τοποθετηθεί πάνω του και το υπόλοιπο σκηνικό να παραμένει μαύρο.

Στην ανακοίνωσή της, η EBU σημειώνει: «Κατά τη διάρκεια των τεχνικών δοκιμών στο Τορίνο, η ομάδα παραγωγής αντιμετώπισε προβλήματα σχετικά με το πόσο χρόνο χρειάζεται για να ρυθμίσει τον ήλιο σε διαφορετικές θέσεις στο χρονικό διάστημα μεταξύ των διαφορετικών εμφανίσεων των χωρών.

Έτσι, μαζί με τον οικοδεσπότη RAI (ιταλική τηλεόραση), αποφασίστηκε ότι ο ήλιος θα παραμείνει στην ίδια θέση και στα 40 τραγούδια, για να διασφαλιστεί ένας δίκαιος ανταγωνισμός για όλες τις συμμετέχουσες χώρες».

Ωστόσο, φαίνεται πως η ελληνική συμμετοχή έχει ήδη προσαρμοστεί στις συνθήκες του ακούνητου και… σβηστού «ήλιου» της σκηνής, καθώς η Αμάντα Γεωργιάδη εντυπωσίασε στις πρόβες της και με τους χρήστες του Twitter να λένε ότι «τίποτα δεν τη σταματά».

Η Eurovision 2022 προβάλλεται από την ΕΡΤ με τους δύο ημιτελικούς στις 10 και 12 Μαΐου και τον μεγάλο τελικό, το Σάββατο 14 Μαΐου.