Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η κατάσταση των ανθρώπων που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο – Ανάμεσά τους δύο παιδάκια

Δύο αγόρια, ηλικίας 4 και 12 ετών, μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, μετά από τη φωτιά που ξέσπασε σε κτίριο στην οδό Εγνατία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά παρουσίασαν αναπνευστική δυσχέρεια και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία. Στον δωδεκάχρονο χορηγήθηκε προληπτικά οξυγόνο.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με το GRTIMES το μεγαλύτερο παιδάκι είναι αρκετά τρομαγμένο, έπειτα από την εξαιρετικά δυσάρεστη εμπειρία που βίωσε με τη φωτιά που ξέσπασε στο κτίριο της Αριστοτέλους.

Την ίδια ώρα, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ένας 27χρονος και ένας 55χρονος.

Συνολικά εννιά άνθρωποι νοσηλεύονται με ελαφριά αναπνευστικά προβλήματα, έξι στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και τρία στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος.

Σε 44 απεγκλωβισμούς ατόμων προχώρησαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσαν στο κτίριο για να σβήσουν τη φωτιά.

Αμέσως μετά την επιχείρηση κατάσβεσης, ο Υποστράτηγος και Συντονιστής του Επιχειρησιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μάριος Αποστολίδης, μιλώντας για τη φωτιά, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Απεγκλωβίσαμε 44 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά που ήταν στο διπλανό φροντιστήριο».

Όπως επιπλέον είπε, «είχαμε πληροφορίες ότι πρόκειται για εγκλωβισμένα άτομα και ειδοποιήσαμε αμέσως μεγάλη δύναμη, 12 οχήματα με 40 άνδρες ανάμεσά τους δύο ειδικά οχήματα, για να μπορέσουμε να απεγκλωβίσουμε, αν έπρεπε, άτομα από τα μπαλκόνια». Ο κύριος Αποστολίδης ξεκαθάρισε ακόμη πως:

«Περιβάλλαμε από τρεις πλευρές το κτίριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά η οποία τελικά δεν ήταν στο κτίριο γραφείων ήταν στο διπλανό το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο και με σκουπίδια μέσα. Από εκεί μάλλον ξεκίνησε η πυρκαγιά και δημιουργήθηκε μεγάλο θερμικό φορτίο, για αυτό υπήρχε και ο έντονος καπνός που φαινόταν από μακριά. Η φωτιά δεν πέρασε στο διπλανό κτίριο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε σε ακάλυπτο χώρο με πολλά υλικά ανάμεσα στα τρία κτίρια πού βρίσκονται στο σημείο.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι μεγάλες ζημιές που άφησε πίσω της η φωτιά, φαίνονται στο παρακάτω βίντεο:

Το παλαιό κτίριο στην συμβολή των οδών Εγνατίας και Αριστοτέλους από το οποίο υπάρχει πρόσβαση στον ακάλυπτο, πλημμύρισε με μαύρο καπνό με αποτέλεσμα δύο από τα άτομα που βρίσκονταν στο κτίριο να μην μπορούν να το εγκαταλείψουν. Μετά την επέμβαση της πυροσβεστικής και τον περιορισμό της φωτιάς, τα άτομα απεγκλωβίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.