Γενική απεργία: Δεν θα ισχύει ο Δακτύλιος την Τετάρτη

Γενική απεργία: Δεν θα ισχύει ο Δακτύλιος την Τετάρτη- Ανακοίνωση εξέδωσε η Τροχαία Αθηνών λόγω της αυριανής γενικής πανελλαδικής απεργίας. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι αύριο Τετάρτη 9/11 δεν θα ισχύσει ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Λόγω των εξαγγελθεισών, για αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και της 24ωρης απεργίας των μελών του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), δε θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (ΜΙΚΡΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ). Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων».

Πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις των σωματείων
Στις 11:00 η ώρα , στην Πλατεία Κλαυθμώνος, θα συγκεντρωθούν οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στα Προπύλαια το ΠΑΜΕ, στις 10:30.

Διαφήμιση

Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων θα είναι στις 09:45 στα εξής σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.
Πλατεία Κοραή: Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι.
Ομόνοια: Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς δήμων της Αττικής.
Χαυτεία: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Ηλεκτροδηγών Τραμ Αθηνών και Αττικό Μετρό, αποφάσισαν τελικά τη συμμετοχή τους στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη και θα κάνουν στάσεις εργασίας ως εξής:

Το μετρό θα λειτουργήσει από τις 9:30 το πρωί ως τις 3:00 το μεσημέρι.
Το τραμ δεν λειτουργεί από έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Το συνδικάτο ΣΑΤΑ αποφάσισε τη συμμετοχή των ταξί στην 24ωρη απεργία στις 9 Νοεμβρίου.

Τα λεωφορεία της Αθήνας θα κάνουν στάσεις εργασίας την Τετάρτη και δεν θα κινούνται όλες τις ώρες της ημέρας, όπως και το μετρό και το τραμ. Ειδικότερα, τραβούν χειρόφρενο από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας. Οι επιβάτες θα πρέπει να σημειώσουν πως τα λεωφορεία θα εξέλθουν από τα αμαξοστάσια από τις 8:30 ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται να γίνει τουλάχιστον μία ώρα αργότερα. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται τουλάχιστον μία ώρα πριν την έναρξη της στάσης εργασίας.

Εξαίρεση αποτελούν οι 60 λεωφορειακές γραμμές που έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ, όπου τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά.

Σε ότι αφορά την Π.Ν.Ο συμμετέχει στην 24ωρη Πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 00:01 της Τετάρτης 9/11 έως τις 00:00 της Πέμπτης 10/11.