Γερμανία: Κατασκοπευτικό της Ρωσίας εντοπίστηκε στη Βαλτική και καταδιώχθηκε

Συναγερμός σήμανε το Σαββατοκύριακό στη Luftwaffe, την Πολεμική Αεροπορία της Γερμανίας, όταν κατασκοπευτικό αεροσκάφος της Ρωσίας παραβίασε τον γερμανικό εναέριο χώρο και εντοπίστηκε στη Βαλτική. Κατεπειγόντως, δύο καταδιωκτικά της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας απογειώθηκαν από βάση στο κρατίδιο Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο (dpa).

Το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας βρισκόταν στον διεθνή εναέριο χώρο, πάνω από το νησί Ρούγκεν. Τα καταδιωκτικά το προσέγγισαν και το συνόδευσαν ωσότου απομακρύνθηκε από τη Γερμανία.

Διαφήμιση

Ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε εξάλλου τον εναέριο χώρο της Δανίας, εξωθώντας το υπουργείο Εξωτερικών στην Κοπεγχάγη να καλέσει τον πρεσβευτή της Ρωσίας για να διαμαρτυρηθεί.

Τόσο η Δανία, όσο και η Σουηδία ανέφεραν ότι ρωσικό αεροσκάφος Αντόνοφ AN-30 παραβίασε τον εναέριο χώρο και των δύο κρατών το βράδυ της Παρασκευής. Πετούσε ανατολικά του δανικού νησιού Μπόρνχολμ, στη Βαλτική, στα ανοικτά των νοτιοανατολικών ακτών της Σουηδίας.

Στις αρχές Μαρτίου, τέσσερα ρωσικά μαχητικά παραβίασαν τον σουηδικό εναέριο χώρο.

Η εισβολή του στρατού της Ρωσίας στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου, ώθησε τη Σουηδία, όπως και τη γειτονική Φινλανδία, να αλλάξουν άρδην στάση σχετικά με την ενδεχόμενη ένταξη στο NATO. Πλέον και οι δύο σκανδιναβικές χώρες αναμένεται να ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία μέσα στο καλοκαίρι.