ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Γενική απεργία στις 9 Νοεμβρίου

Γενική απεργία έχουν κηρύξει για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου τα συνδικάτα και τα σωματεία, προκαλώντας την παράλυση της πρωτεύουσας για ένα 24ωρο.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους, με βασικό αίτημα την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη αναντιστοιχία των περιορισμένων εισοδημάτων με το αυξημένο κόστος ζωής.

Διαφήμιση

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

 

Χειρόφρενο τραβούν την Τετάρτη, είτε με στάση εργασίας, είτε με πλήρη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξί, ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια.

Ειδικότερα, τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Οι δύο γραμμές του Μετρό θα λειτουργήσουν από τις 9:30 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, για τη μεταφορά των διαδηλωτών.

Ο Ηλεκτρικός θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί, έως τις 5 το απόγευμα.

Το Τραμ θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί, έως τις 10 το βράδυ.

Χωρίς Ταξί την Τετάρτη η Αττική – Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία

Με 24ωρη απεργία συμμετέχει το συνδικάτο αυτοκινητιστών ταξί της Αττικής, καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΑΤΑ.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

Δημόσιος τομέας

Συμμετοχή στην απεργία έχουν ήδη δηλώσει οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, νοσοκομεία, σχολεία, πολεοδομίες νομαρχίες και δήμοι. Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε η ΟΣΥΠΑ, υποστηρίζοντας ότι «η κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη και η επαναφορά του Ν.1264/82 είναι ζήτημα τιμής για το συνδικαλιστικό κίνημα» ενώ συμμετέχουν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ.

Παρόντες στην απεργία δήλωσαν οι νοσοκομειακοι γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική – πανεργατική απεργία ενώ στους δρόμους βγαίνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας.

Συγκεντρώσεις

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν στις 9 Νοεμβρίου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων για τη συγκέντρωση στις 9 Νοέμβρη στα Προπύλαια θα είναι στις 9.45 π.μ. στα εξής σημεία:

Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.
Πλατεία Κοραή: Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι.
Ομόνοια: Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς δήμων της Αττικής.
Χαυτεία: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων.