Η Ρωσία καλεί τις ΗΠΑ να συζητήσουν για τη μείωση των πυρηνικών όπλων

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ πρέπει να συζητήσουν την παράταση της ισχύος της συνθήκης START για τη μείωση των πυρηνικών όπλων. Αυτό δήλωσε σήμερα, Πέμπτη (16.06.2022), ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Το θέμα αυτό είναι σημαντικό για την παγκόσμια ασφάλεια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας, αναφερόμενος στη συνθήκη START για τη μείωση των πυρηνικών όπλων. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ πρόσθεσε δε ότι «η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν αποτελεί λόγο για να αποφευχθεί η συζήτησή του».

Διαφήμιση

Η Ρωσία προσπάθησε επίσης να πείσει την Τουρκία να ματαιώσει τα σχέδιά της για τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία στη διάρκεια των συνομιλιών που διεξήχθησαν την Τετάρτη, στο Καζακστάν, όπως μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον απεσταλμένο της Μόσχας στη Συρία Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ.

«Προσπαθήσαμε να τους πείσουμε ότι το ζήτημα χρειάζεται να επιλυθεί με ειρηνικά μέσα, χωρίς να καταφύγουν στη βία διότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση», δήλωσε ο Λαβρέντιεφ, σύμφωνα με το TASS.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ