Ηράκλειο: Στις 5 Μαΐου τα εγκαίνια της έκθεσης: «Λόγος και Εικόνα- Θησαυροί Χαρακτικής» στη Βασιλική Αγίου Μάρκου

Η σημαντική έκθεση «Λόγος και Εικόνα -Θησαυροί Χαρακτικής» που θα φιλοξενηθεί στη Βασιλική Αγίου Μάρκου, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 στις 20.00 το βράδυ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Μαΐου. Λίγο πριν τα εγκαίνια, στις 19:30, θα δοθεί συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, από τους συντελεστές της έκθεσης.

Την έκθεση διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Μουσείο Tériade – Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη της Μυτιλήνης.

Διαφήμιση

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η αρχαιολόγος και ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού, ενώ επιστημονικός σύμβουλος της έκθεσης είναι ο Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, Διευθυντής του Μουσείου Tériade. 

Στο Μουσείο – Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade, θέση ξεχωριστή κατέχουν τα Μεγάλα Βιβλία των καλλιτεχνών: οι εκδόσεις με τα έργα χαρακτικής των «ιερών τεράτων» της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας τέχνης του 20ου αιώνα που συνομιλούν και κοσμούν με τρόπο απαράμιλλο τα επιλεγμένα από τον Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade σύγχρονά του λογοτεχνικά έργα, αλλά και τα εμβληματικά κείμενα που ανήκουν στην αρχαία ελληνική και τη μεσαιωνική γραμματεία.

Η ενότητα «Λόγος και Εικόνα» με ανεκτίμητους Θησαυρούς Χαρακτικής από το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade, αποτέλεσε αντικείμενο πολύμηνης συνομιλίας και συνεργασίας με τον Διευθυντή του Μουσείου-Βιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade, Κωνσταντίνο Μανιατόπουλο. Παρουσιάζεται ένα εντυπωσιακό σύνολο 70 και πλέον αριστουργηματικών χαρακτικών έργων από τις συλλογές του Μουσείου που δεν εκτίθενται στις προθήκες του, με σκοπό τα έργα αυτά να αποτελέσουν μια πολύτιμη πνευματική, εκπαιδευτική και αισθητική μεταλαμπάδευση, μια εξαιρετική περιοδεύουσα εμπειρία θέασης, γνώσης και απόλαυσης για μικρούς και μεγάλους θεατές.