Κορονοϊός – Σανγκάη: Αδιανόητες εικόνες στα στρατόπεδα καραντίνας – Εφιαλτική η ζωή στην πόλη φάντασμα

Η κατάσταση στη Σανγκάη είναι εφιαλτική και απόκοσμη, την ώρα που ο κορονοϊός καλπάζει για ακόμη μια φορά στην οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας και τις Αρχές να χρησιμοποιούν – κυριολεκτικά – κάθε μέσο για να σταματήσουν τη διασπορά του.

Οι κάτοικοι ζουν ένα εφιάλτη διότι τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού ξεπερνούν τα όρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τη Σανγκάη να βρίσκεται στο στόχαστρο του πλανήτη για τις… μεθόδους της. Όπως, για παράδειγμα, τα στρατόπεδα καραντίνας που λειτουργούν και σε αυτά μεταφέρονται πολίτες που εντοπίζονται θετικοί στον ιό.

Διαφήμιση

Αμετανόητος ο Σι Τζινπίνγκ για τα μέτρα

Και ενώ φαίνεται πως η κατάσταση είναι απελπιστική στη Σανγκάη, ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ είναι αμετανόητος για την επιβολή των μέτρων αναχαίτισης της διασποράς, παρά το γεγονός ότι έχει γίνει μια πόλη-φάντασμα.

«Πρέπει να επιμείνουμε να βάζουμε τους ανθρώπους πάνω απ’ όλα, τη ζωή πάνω απ’ όλα. Πρέπει να επιμείνουμε στην επιστημονική ακρίβεια, στη δυναμική της μηδενικής covid», επεσήμανε ο Σι Τζινπίνγκ στη διάρκεια επίσκεψής του στο νησί Χαϊνάν, στη νότια Κίνα, σήμερα.

«Η τρέχουσα πανδημία εξακολουθεί να είναι πολύ σοβαρή και δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου. Η επιμονή σημαίνει νίκη», υπογράμμισε ο Κινέζος πρόεδρος.

Εισβάλλουν σε σπίτια και αρπάζουν πολίτες

Στο παρακάτω σοκαριστικό βίντεο, εμφανίζονται οπλισμένοι άντρες με στολές κατά του κορονοϊού να έχουν εισβάλλει στο σπίτι ενός θετικού στον ιό πολίτη στη Σανγκάη και να θέλουν να τον μεταφέρουν σε «στρατόπεδο καραντίνας», τα οποία έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση για να περιοριστεί η μετάδοση της COVID-19.

Όπως φαίνεται, οι αρχές προσπαθούν με κάθε μέσο να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού και δεν τους νοιάζει μέχρι και να καταπατήσουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Μάλιστα, οι άνδρες με βαρύ οπλισμό, είναι από αυτούς που έχουν το… ελεύθερο να εισβάλλουν στα σπίτια και να αρπάζουν τους πολίτες με κάθε τρόπο ώστε να τους πάνε στα στρατόπεδα.

Ο άνδρας είναι ένας από τους πολλούς πολίτες που αρνούνται να μεταβούν στα συγκεκριμένα camps, την ώρα που υπάρχουν αναφορές ότι εκεί μεταφέρονται άνθρωποι ακόμα και με αρνητικό τεστ.