«Λευκή Νύχτα» στη Σπάρτη με προσφορές, μουσική κι εκπλήξεις!

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου η διοργάνωση που «γεννήθηκε» το 2014 κι εξελίχθηκε σε θεσμό – Τα δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν

 

Με διττό σύνθημα «Η πόλη… γιορτά-ζει, η πόλη… στηρί-ζει» ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης διοργανώνει τη «Λευκή Νύχτα» την Παρασκευή 19 Αυγούστου, τρία χρόνια μετά την τελευταία φορά υλοποίησης της δράσης τον Αύγουστο του 2019.

Διαφήμιση

Με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, οι εμπορικές επιχειρήσεις θα θέσουν προσφορές κι εκπτώσεις στα προϊόντα τους, με την προσδοκία τόνωσης της καταναλωτικής κίνησης κι αύξησης του τζίρου σε μια δύσκολη, όσο και κρίσιμη χρονική συγκυρία υπό τις ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες.

Η γιορτινή ατμόσφαιρα θα είναι αισθητή και στις οδούς της πόλης, που θα μετατραπούν για μερικές ώρες σε πεζόδρομους, με υλοποίηση παράλληλων δρώμενων. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», ο κεντρικός ιστός θα καταστεί μια υπαίθρια μουσική σκηνή με ζωντανά προγράμματα σχημάτων, αλλά και μελωδίες από Dj, που θα δώσουν άλλο «χρώμα» και ύφος στην ξεχωριστή βραδιά. Ταυτόχρονα, θα υπάρξουν παράσταση από κλόουν, πιθανότατα παιχνίδια-φουσκωτά, όπως κι αρκετές μικροεκπλήξεις που επιφυλάσσουν στο κοινό οι εμπνευστές.

Για τις ανάγκες διοργάνωσης, η κυκλοφορία οχημάτων θα διακοπεί στις οδούς Κ. Παλαιολόγου (από Όθωνος Αμαλίας ως Των 118), Λυκούργου (από Λεωνίδου ως Αγ. Νίκωνος), Γκορτσολόγου (από Διοσκούρων ως Λυκούργου) και Βρασίδου (από Λεωνίδου ως Αγ. Νίκωνος).

Η «Λευκή Νύχτα» στη Σπάρτη πρωτοξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014, πλαισιώνοντας τότε τις εκδηλώσεις του «Σπάρταθλον», για να εξελιχθεί στη συνέχεια σε θεσμό.

 

πηγή : lakonikos.gr