Νέο σχολικό γυμναστήριο σε σχολικό συγκρότημα του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Νέο σχολικό γυμναστήριο σε σχολικό συγκρότημα του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης- Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου κλειστού σχολικού γυμναστηρίου στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος των 1ου -2ου Γυμνασίου, 2ου Λυκείου και ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων.
Έγιναν τα εγκαίνια του νέου κλειστού σχολικού γυμναστηρίου στο σχολικό συγκρότημα των 1ου -2ου Γυμνασίου, 2ου Λυκείου και ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων (Ν.Πλαστήρα 54, Αμπελόκηποι) από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε και χαιρέτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας.

Διαφήμιση

Στη αρχή της ομιλίας του ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας έτη πολλά, μακροημέρευση και υγεία καθώς συμπλήρωσε 18 έτη από την ενθρόνισή του στην Αρχιερατεία της Μητρόπολης.

Ο Δήμαρχος Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου δήλωσε μεταξύ άλλων «Το νέο σύγχρονο κλειστό σχολικό γυμναστήριο αποτελεί ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για την τοπική κοινωνία του Δήμου μας καθώς η λειτουργία του θα εξυπηρετεί μαθητές αλλά και πολίτες μας». Επίσης αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της δημιουργίας του κλειστού σχολικού γυμναστηρίου καθώς είναι το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα του δήμου και θα εξυπηρετεί 1.000 μαθητές στον πρωινό κύκλο λειτουργίας των σχολείων (4 σχολεία: 2ο Γενικό Λύκειο, Επαγγελματικό Λύκειο, 1ο και 2ο Γυμνάσια).

Ακολούθησε ο σύντομος χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών σε θέματα Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.

Το λόγο πήρε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων:«Το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της περιοχής αποκτά ένα άρτιο και σύγχρονο γυμναστήριο. Το έργο υπογράφηκε τον Ιούνιο του ‘21 και παραδόθηκε σε λίγο περισσότερο από έναν χρόνο. Σε λίγο καιρό μάλιστα παραδίδουμε ακόμα ένα έργο στον δήμο σας, ένα αντίστοιχο γυμναστήριο».