Ορεινός Αγώνας KISSAVOS MARATHON RACE «Ευάγγελος Κουμπάρος»

Την Κυριακή 1η Μαΐου  διοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Αγιάς και το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγιάς ο Ορεινός Αγώνας KISSAVOS MARATHON RACE «Ευάγγελος Κουμπάρος»

Οι διαδρομές του αγώνα είναι τέσσερις: 1η διαδρομή 40 km, 2η διαδρομή 21 km, 3η  διαδρομή 12 km και 4η διαδρομή 1.500 μέτρα. Αφετηρία και τερματισμός θα είναι η πλατεία της Αγιάς. Τα παιδιά του Δημοτικού μπορούν να συμμετέχουν στον αγώνα 1500 μέτρων στη διαδρομή Μεταξοχώρι – Αγιά με εκκίνηση στο Μεταξοχώρι.

Διαφήμιση

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές τονίστηκαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

«Ένας αγώνας που γίνεται για τέταρτη φορά με τη συμμετοχή περίπου 400 αθλητών και διαδρομές για όλες τις ηλικίες των αθλητών και τα μικρά παιδιά. Διαδρομές μέσα από ένα «βοτανικό κήπο και μέσα από ένα «Αισθητικό δάσος» που έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό δίκτυο NATURA 2000. Είναι ένας ξεχωριστός αγώνας με τη συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγιάς, τον Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, τους εθελοντές, τους χορηγούς, όλους τους αθλητές που συμμετέχουν και όλο τον κόσμο που θα έρθει να παρακολουθήσει τους αγώνες και να στηρίξει τους αθλητές. Μέσα από τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και θα προβάλλουν τα τοπικά προϊόντα θα δοθεί μια άλλη διάσταση και μια διαφορετική εικόνα στον αγώνα».

Απόστολος Κουμπάρος, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Αγώνα:

«O KISSAVOS MARATHON RACE – ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ 2022 είναι ο τέταρτος αγώνας που γίνεται τα τελευταία χρόνια. Οι διαδρομές του αγώνα «πατάνε» πάνω σε παραδοσιακά μονοπάτια του Κισσάβου που ένωναν κατά το παρελθόν τους οικισμούς  μεταξύ τους και με την κωμόπολη της Αγιάς. Οι διαδρομές είναι τέσσερις:

-Η α’ διαδρομή 40 km, μια απαιτητική διαδρομή για δυνατούς αθλητές,

– Η β’ διαδρομή 21 km, μια διαδρομή για λιγότερο δυνατούς αθλητές

– Η γ’ διαδρομή 12 km, και μια διαδρομή στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι και

– Η δ’ διαδρομή 1.500 μέτρων για παιδιά.

Οι συμμετοχές αυτή τη στιγμή αγγίζουν τις 340 και ευελπιστούμε να φτάσουν τις 400. Ο αγώνας μας είναι αρκετά αναβαθμισμένος, καθώς αναμένεται να συμμετέχει ο Πρωταθλητής Ελλάδας στους Ορεινούς Αγώνες Κώστας Γιαννόπουλος και η Πρωταθλήτρια Ελλάδος στις Γυναίκες στους Ορεινούς Αγώνες Δήμητρα Μπίκα. Αυτό ελπίζουμε να είναι μια προστιθέμενη διαφήμιση για τον αγώνα μας. Φέτος, ο Σύλλογος μας αποφάσισε μέσω αυτού του αγώνα να προβάλλει το τοπικό προϊόν της Αγιάς που είναι το μήλο, με παράλληλες δράσεις που θα λάβουν χώρα στην πλατεία της Αγιάς, την προώθηση τοπικών προϊόντων με βάση το μήλο και διανομή έντυπου υλικού».

Αντώνης Γκουντάρας, Δήμαρχος Αγιάς:

«Πρόκειται για μια εξαιρετική αθλητική και πολιτιστική εκδήλωση που έγινε πλέον θεσμός.  Είναι αφιερωμένη στον Βαγγέλη Κουμπάρο ο οποίος ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που πίστεψαν σε αυτόν τον αγώνα. Είναι μια γιορτή του εθελοντισμού καθώς πάρα πολλοί εθελοντές στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Είναι ένα πεδίο συνεργασίας του Α’ και Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης με συλλόγους, φορείς, επιχειρήσεις που νομίζω ότι σηματοδοτεί και το μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι αυτά που γίνονται από εδώ και πέρα θα στηρίζονται στην συνεργασία. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς πέρα από τα έργα στηρίζει και σημαντικές εκδηλώσεις. Ευχαριστούμε τους εθελοντές, τον Σύλλογό μας και όσους συνέβαλαν ως χορηγοί. Καλούμε όλους να συμμετέχουν σε αυτό το πανηγύρι του αθλητισμού και του πολιτισμού».