Πάσχα- διακοπές: Ανάρπαστες Κυκλάδες, Κέρκυρα, Τήνος και Μύκονος -Στα “ύψη” οι τιμές των ακτοπλοϊκών

Βουλιάζουν οι Κυκλάδες το Πάσχα με τα εισιτήρια για τα πλοία να γίνονται ανάρπαστα και τις πληρότητες στα ξενοδοχεία να πλησιάζουν το 100%.

Στις Κυκλάδες παρατηρείται το αδιαχώρητο. Η Σύρος έχει πληρότητα στο 90%, ενώ οι τιμές για ένα δίκλινο δωμάτιο είναι από 80 ευρώ, την ίδια ώρα που πέρυσι οι τιμές ξεκινούσαν από τα 60 ευρώ. Οι ξενοδόχοι, από την άλλη, προειδοποιούν όσους άργησαν πως δύσκολα θα βρουν δωμάτιο τώρα πια για το Πάσχα.  

Διαφήμιση

«Εμάς δεν είναι όλα τα ξενοδοχεία μας ανοιχτά είναι ένα στην Σαντορίνη και ένα στην Πάρο, στην Πάρο η κίνηση από Έλληνες είναι μεγαλύτερή στην Σαντορίνη κυρίως από ξένους ταξιδιώτες» δηλώνει ξενοδόχος.

Ενδεικτικά οι αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά διαμορφώνονται ως εξής:

– Πειραιάς-Πάρος, από τα 38,50 ευρώ το ατομικό εισιτήριο οικονομικής θέσης στα 42,50 ευρώ
– Πειραιάς-Μύκονος, από τα 40 ευρώ το ατομικό εισιτήριο στα 44 ευρώ
– Πειραιάς-Σύρος, από τα 35 ευρώ το ατομικό εισιτήριο στα 38,50 ευρώ

Αυξήσεις 10% έχουν γίνει και στα οχήματα.

  • Ραφήνα-Άνδρος: Από τα 20,50 ατομικό εισιτήριο (οικονομική θέση) που είναι σήμερα, από 1/4 ανεβαίνει στα 23 ευρώ, ενώ για το ΙΧ από 45 ευρώ που είναι τώρα, θα ανέλθει στα 48 ευρώ.
  • Ραφήνα-Τήνος: Από 29 ευρώ που είναι το ατομικό εισιτήριο (οικονομική θέση) από 1/4 θα ανέλθει στα 32 ευρώ. Στο ίδιο δρομολόγιο το ΙΧ αυτοκίνητο που είναι σήμερα στα 60 ευρώ, θα ανέλθει στα 63 ευρώ.
  • Ραφήνα-Μύκονος: Από τα 31 ευρώ το ατομικό εισιτήριο (οικονομική θέση) που είναι σήμερα από 1/4 θα ανέλθει στα 35 και το ΙΧ αυτοκίνητο από τα 67 ευρώ που είναι σήμερα θα ανέλθει στα 70 ευρώ.

Πόσο θα πληρώσει μία οικογένεια για να πάει το Πάσχα στις Κυκλάδες ακτοπλοϊκώς με ένα αυτοκίνητο

Σήμερα μία τετραμελής οικογένεια για να πάει στην Τήνο θέλει 200€ από 176€ ενώ στην Πάρο 240 από 222€. Εν τω μεταξύ, η κίνηση στη Χαλκιδική χαρακτηρίζεται πεσμένη, έως και 50%, καθώς όπως παραδέχονται και οι ξενοδόχοι της περιοχής, ο πόλεμος δεν φέρνει Βαλκανίους στα ξενοδοχεία. Έτσι για να αντιμετωπίσουν την πτώση οι ξενοδόχοι προχωρούν σε προσφορές ακόμα και της τελευταίας στιγμής.